Šport
17 ogledov

Kangler: Univerzijada je v proračunu

Franc Kangler mediaspeed
Župan Maribora Franc Kangler je danes razkril, da ima občina še vedno načrtovane postavke za izvedbo univerzijade.

Informacije o izvedbi univerzijade v Mariboru postajajo vse bolj skope. Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) kljub četrtkovi obljubi v petek še ni razkrila svojih sklepov. Mestna občina Maribor in Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) pa sta prav tako skrivnostni v zvezi z lokacijo in uro danes načrtovanega sestanka.

Mariborski župan Franc Kangler pa je danes na Lentu razkril, da ima občina v proračunu še vedno načrtovane postavke za izvedbo univerzijade. "Če pa bo državni zbor z rebalansom odločil drugače, je to zame višja sila, na katero Mestna občina Maribor nima vpliva," je še dejal Kangler.

Na vprašanje, kdo bo plačal kazen, če bo Fisu uspešna z napovedano tožbo na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani, pa Kangler pravi: "Tisti, ki bo tožbo izgubil."

Pri Fisu se je v četrtek iztekel rok, do katerega bi morala Maribor ali Susa potrditi izvedbo univerzijade, ali pa sporočiti, da od projekta odstopata. V četrtek Fisu ni želela razkriti nadaljnjih korakov, zaradi domnevne zadržanosti generalnega sekretarja Erica Saintronda pa je pri športnem razsodišču v Lozani napovedana tožba. V petek so predstavniki Fisu kljub drugačnim napovedim nedosegljivi.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:40 03.marec 2012.

    No potem pa dajte , saj vam nobeden ne brani, celo želimo si , da jo izpeljete ampak ne za naš gnar. Mate svojega , kar je zelo pohvalno, vzemite še kredit na to in ne vidim več nikakršnjega problema ...prikaži več ! Tale Kangelca je pa res kerelc. En dva tri izod mize pruleče 10 miljonov €. Vsaka čast ! Kaj pa če jih je Prekmurec vkradu na Gospodarskem min. in jih plasiral v toti MB , da svojmu županu reši rit. Kaj pa če je gnar pricurjal iz Teš6. Lahko se je pa SS odločila , da plasira svoj dobiček iz trgovine z smrtjo in ga tako opere ?