Šport
21 ogledov

Kapetan bo Mitja Sotlar

Mats Waltin se bo s svojimi izbranci poskušal obdržati med elito svetovnega hoke Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca se je v precej okrnjeni zasedbi zbrala na Bledu, kjer se pod vodstvom novega selektorja Matsa Waltina pripravlja na prijateljski turnir na Danskem.

Slovenska hokejska reprezentanca se bo danes zvečer odpravila na Dansko, kjer jo čakajo tri prijateljske tekme, na katerih se bo pomerila z Norveško, Dansko in Francijo. Verjetno kar pravšnji nasprotniki za začetek, s čimer se strinja tudi novi selektor risov, Šved Mats Waltin. "Zelo se že veselim turnirja in tega, da bom kot selektor debitiral v reprezentančnem hokeju. Turnir na Danskem je lepa priložnost zame in za Matjaža Kopitarja, da vidiva, pri čem smo in v kakšnem stanju je ekipa. Igralci imajo zdaj veliko priložnost za dokazovanje," je povedal nekdanji pomočnik švedskega trenerja na olimpijskih igrah leta 2002. Šved, ki je kot igralec za švedsko reprezentanco zbral več kot 200 nastopov, pravi, da mu je v prvih tednih v veliko pomoč pomočnik Matjaž Kopitar. "Prvič sem ga spoznal pred nekaj tedni. Pred tem sem sicer slišal zanj, vendar se osebno nisva spoznala. Vem, da je izjemen strokovnjak in poznavalec slovenskega hokeja, njegova pomoč pa je dragocena predvsem v teh trenutkih, ko se še počasi navajam na novo
okolje,"
je za zurnal24.si pogovor nadaljeval Waltin.


Igralci so motivirani in željni dokazovanja, pravi Aleš Remar. © SPS

 

Waltin od igralcev, ki bodo zastopali barve Slovenije na Danskem, pričakuje veliko. Upa, da bodo dali vse od sebe, kljub precej okrnjeni zasedbi, v kateri manjkajo skorajda vsi najboljši, pa Waltin meni, da mu bo ta turnir zelo koristil. "Nedvomno se lahko iz tega veliko naučimo. Mednarodni hokej je nekaj povsem drugega kot klubski, zato me zelo zanima, kakšen bo odziv igralcev. Zdaj imam še čas, da preizkusim čim več igralcev in poskušam z različnimi formacijami. Mislim, da je za začetek to zelo dobro."

 
 

Nedvomno se lahko iz tega veliko naučimo. Mednarodni hokej je nekaj povsem drugega kot klubski, zato me zelo zanima, kakšen bo odziv igralcev.

Mats Waltin

 
54-letni strokovnjak iz Stockholma , ki je pred prihodom na klop slovenske reprezentance vodil avstrijski KAC iz Celovca, je nad Slovenijo navdušen. "Čudovita dežela, tukaj med Alpami se počutim zelo domače. Prej nisem dosti vedel o vaši deželi in moram reči, da sem zelo pozitivno presenečen." Na vprašanje, ali je cilj slovenske reprezentance na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Kanadi obstanek med najboljšimi, je Šved kratek in jedrnat. "Must be!" pravi Waltin, ki je v izbrano vrsto nedvomno prinesel nov veter.


 Kapetan bo Mitja Sotlar. © SPS

 
Svoje misli je pred odhodom na sever Evrope strnil tudi igralec Jesenic Aleš Remar . "Na Danskem bo naša motivacija na visoki ravni. Radi bi se dokazali novemu selektorju, ki bo verjetno v mislih že selekcioniral ekipo za Kanado. Kakšnih posebnih novosti sicer ni. Vsak trener ima svoje taktične zamisli, vendar pa sistem, ki ga poskuša uveljaviti Waltin, dobro poznamo, saj smo tako igrali že lani," je povedal 23-letni napadalec Jesenic . Klubska sezona se počasi preveša v sklepni del, Jeseničani pa so v dobrem položaju, da končnico odigrajo kot zmagovalci rednega dela prvenstva. "Ne želimo, da se o nas govori kot o prvem favoritu. Končnica je povsem nova zgodba. Pred začetkom sezone je bil naš cilj uvrstitev med najboljše štiri in pri tem ostajamo. Pomembno je, kdo bo pravo formo ujel v pravem trenutku," je za konec povedal Remar.

Na Danskem bo kapetanski trak nosil branilec Mitja Sotlar , menjavi pa sta Anže Terlikar in Egon Murič .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.