Šport
49 ogledov

Kapetan jesenskih prvakov : "Prvi favorit je še vedno Maribor"

Nejc Skubic Mendy Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Za kapetana nogometašev Domžal Nejca Skubica je prvi favorit za naslov prvaka moštvo iz štajerske prestolnice. Jesenski prvaki bodo skušali v spomladanskem delu zadržati zmagovalno miselnost.

"Pred začetkom sezone nihče ni pričakoval, da bomo po jesenskem delu na prvem mestu. Ko smo začeli zmagovati iz tekme v tekmo in pridobivati na samozavesti, smo začeli verjeti v svoje sposobnosti. Največ zaslug za to ima trener, ki nam je vsilil zmagovalno miselnost. Ta se je ukoreninila v fante in je naša največja pozitivna lastnost, ki nas je tudi pripeljala do naslova jesenskega prvaka," je glavne faktorje za uspešen prvi del sezone opisal Nejc Skubic, ki mu je trener Luka Elsner namenil kapetanski trak.

Sposobni osvojiti naslov prvaka

25-letni bočni branilec Domžal priznava, da poraz v zadnjem delu jesenskega dela prvenstva proti Celju nikakor ni usoden: "Morda je po eni strani celo bolje, da smo proti Celju izgubili, saj se zaradi manjše prednosti na lestvici med pripravami ne bomo mogli preveč sprostiti. Prepričan sem, da bo vnema med pripravami na najvišji ravni. Imamo vse razloge, da smo samozavestni in da v pomlad krenemo z miselnostjo, da lahko osvojimo naslov prvaka. Sami pri sebi vemo, da smo tega sposobni, zato nas mnenje od zunaj ne vrže s tira."

Ne seštevajo točk

Domžalčani bodo po počitku nadaljevali z začrtanim delom in se skušali čim manj obremenjevati s stanjem na lestvici, na kateri imajo trenutno ob tekmi več tri točke prednosti pred drugouvrščenimi Mariborčani. 

"Točk nismo seštevali že avgusta po domači zmagi proti Mariboru, niti nismo razmišljali, kako bo lestvica videti ob koncu jeseni, ampak smo bili osredotočeni le na vsakega naslednjega nasprotnika. Tudi spomladi se bomo držali tega načela, saj je očitno, da nam prinaša rezultat," pojasnjuje Skubic, ki opozarja na kakovost zasledovalcev: "Prvi favorit za končni naslov je še vedno Maribor. Po domači tekmi s Chelseajem je znova začel igrati odlično in naša prednost pred njim je minimalna. Iz ozadja napadata še ekipi Celja in Olimpije, ki sta zelo dobri in imata veliko individualne kvalitete."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.