Šport
69 ogledov

"Kar na jok mi gre ob takšni zmagi"

Kristina Mladenović EPA
Francoska teniška igralka Kristina Mladenović je v osmini finala OP Francije v Parizu priredila prvovrstno presenečenje in izločila lansko zmagovalko, Španko Garbine Muguruzo. Mladenovićeva je po slabih dveh urah slavila s 6:1, 3:6 in 6:3.

"Ne morem verjeti, kar na jok mi gre ob tako veliki zmagi. To je neverjetno," je bila takoj po končanem dvoboju iz sebe Kristina Mladenović, ki je na osrednjem igrišču Suzanne Lenglen vselej čutila močno podporo domačih teniških privržencev, med celotnim dvobojem je na njem odmevalo "Kiki, Kiki," kot kličejo 24-letno Mladenovićevo. "Na igrišču ni bilo vse idealno, med drugim sem naredila kar 16 dvojnih napak pri svojem začetnem udarcu, a borila sem se za vsako točko posebej ter ob močni podpori s tribun dosegla eno največjih zmag v svoji karieri," je dodala Mladenovićeva, ki se je prvič prebila med osem na Roland Garrosu.

Za polfinalno vozovnico se bo borila s Švicarko Timeo Bacsinszky, ki je v osmini finala izločila Američanko Venus Williams in po dveh urah in 12 minutah zmagala s 5:7, 6:2 in 6:1. V ženski konkurenci sta se v četrtfinale prebili še Danka Caroline Wozniacki in komaj 19-letna Latvijka Jelena Ostapenko. Prva je na kolena položila osmopostavljeno Rusinjo Svetlano Kuznecovo s 6:1, 4:6 in 6:2, druga pa Avstralko Samantho Stosur z 2:6, 6:2 in 6:4.

Poleg lanske zmagovalke Roland Garrosa se je v moški konkurenci opekel tudi Kanadčan Miloš Raonić. Od petega nosilca turnirja je bil v osmini finala boljši Španec Pablo Carreno Busta (20. nosilec), ki je po štirih urah in 17 minutah zmagal s 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:4 in 8:6. Carreno v četrtfinalu čaka dvoboj z njegovim slovitim rojakom in devetkratnim zmagovalcem najbolj slovitega turnirja na peščeni podlagi Rafaelom Nadalom, ki je danes ugnal rojaka Roberta Bautisto Aguta s 6:1, 6:2 in 6:2.

V konkurenci mešanih parov sta izpadla Slovenka Katarina Srebotnik in Južnoafričan Raven Klaasen. Od četrtopostavljene naveze je bila v 2. krogu boljša češko-poljska kombinacija Lucie Hradecka/Marcin Matkowski, ki je po vsega 45 minutah zmagala s 6:2 in 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.