Šport
23352 ogledov

Karabatič okužen, a kljub temu lahko igra

Nikola Karabatič EPA
Nikola Karabatić je zbolel za covidom-19, a kljub temu lahko igra na evropskem prvenstvu v rokometu. Evropska rokometna zveza pojasnjuje, zakaj so mu to dovolili.

Zvezdnik francoske rokometne reprezentance Nikola Karabatić je bil po tekmi med Francijo in Nizozemsko prejšnji četrtek pozitiven na testiranju za covid-19. Kljub pozitivnemu testu mu je Evropska rokometna zveza (EHF) dovolila nastop na tekmi proti Islandiji, piše makedonski portal 24rakomet.

Francija je tekmo izgubila, Karabatić pa je na tekmi dosegel en gol in štiri podaje. Tekmo je zaradi okužbe moral izpustiti tudi francoski selektor Guillaume Gille.

EP v rokometu Evropsko prvenstvo Šport Islandija pometla s Francijo

EHF je pojasnila, da so Karabatiću nastop dovolili, ker je covid-19 prebolel v decembru in ne predstavlja nevarnosti, ker ima visoko stopnjo protiteles. "Res je,da je bil Nikola Karabatić pozitiven pred tekmo z Nizozemsko. Naši strokovnjaki so pregledali njegovo kartoteko, ker je bil že pred tem okužen s covidom-19. Na podlagi stopnje protiteles smo ocenili, da lahko igra," so pojasnili. 

Karabatić je bil prvič pozitiven 22. decembra, ko so se pri njem pojavili simptomi okužbe s koronavirusom. Po pozitivnem testu je izpustil del priprav na evropsko prvenstvo in ostal v izolaciji v Strassbourgu. 

Karabatića naj bi še naprej testirali in mu dovolili igrati na prvenstvu, če se mu stopnja protiteles ne zniža. Francozi igrajo zvečer ključno tekmo proti Črni Gori. Po porazu proti Islandiji, ko so igrali v okrnjeni zasedbi, morajo danes dobiti tekmo proti Črnogorcem.

Sergej Mark Kosorotov EP v rokometu Šport Poljaki že slavili, nato prejeli sporen gol s sredine igrišča

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • gggg 07:30 25.januar 2022.

    Kakšna je torej uradna meja za zadostno število protiteles?

  • Eddie 23:00 24.januar 2022.

    Mi bedali pa maske v trgovinah in s papirji na pumpo po bencin....

  • smoljo 20:20 24.januar 2022.

    Seveda on ne igra pod Srbsko zastavo,igra pod Francosko...Zakaj potem Novaka niso testiral na protitelesa ,casa so meli dovolj ,a jaaaaa v fasisticni drzavi pa ne jebejo takih for .....neumnost

Sorodne novice