Šport
15 ogledov

Karl petič zapored, Marguč sedmi

Karl je zmagal petič zapored in že četrtič v Stonehamu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski deskarji na snegu so na paralelnem veleslalomu v Stonehamu spet dosegli lep ekipni uspeh. Rok Marguč je zasedel sedmo, Žan Košir osmo, Izidor Šušteršič pa 16. mesto.

Brez finala so ostali Jernej Demšar na 24., povratnik po poškodbi Rok Flander na 34. mestu in Jure Hafner, ki je ostal brez uvrstitve. Glorija Kotnik je zasedla 18. mesto. Pri moških je zmagal vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Benjamin Karl pred rojakom Andreasom Prommeggerjem in Kanadčanom Matthewom Morisonom, pri ženskah pa je bila prav tako najboljša vodilna v svetovnem pokalu Rusinja Svetlana Tudegeševa pred Avstrijkama Claudio Riegler in Marion Kreiner. Karl se je z novo zmago vpisal v zgodovino, saj je prvi po šestih letih in Švicarju Simonu Schochu s petimi zaporednimi zmagami v svetovnem pokalu. Že četrtič zapored pa je slavil v Stonehamu.

"Proga je bila zelo lepa in dobra, tudi snežne razmere so bile odlične. V prvi kvalifikacijski vožnji sem naredil manjšo napako, zato sem imel nekoliko slabši rezultat kvalifikacij, vendar pa je že v drugi vožnji šlo vse brez problema in prišel sem v finale, kjer sem imel nekoliko smole, da sem se moral že v četrtfinalu pomeriti s Karlom, ki je na koncu tudi zmagal. Vseeno sem zadovoljen z rezultatom, spet sem bil med najboljšimi osmimi. Vesel sem, da so se razmere po svetovnem prvenstvu že umirile in da nadaljujem z dobrimi rezultati," je po tekmi dejal Rok Marguč, svetovni podprvak v tej disciplini.

Vesel sem, da so se razmere po svetovnem prvenstvu že umirile in da nadaljujem z dobrimi rezultati.
Rok Marguč

Nekoliko razočaran, predvsem pa veliko prej, kot si je želel, se je od tekmovanja poslovil deskar iz Dragočajne Flander, ki je tekmovanje končal že v prvi kvalifikacijski vožnji. Mavčna obloga na levi roki je bila prevelika psihična ovira. "Tokrat kljub dobri volji ni šlo. Očitno me čaka veliko dela, če bom želel končati sezono v podobno, kot je potekala do poškodbe na svetovnem prvenstvu," je povedal Flander, ki se v sredo vrača v Slovenijo in upa, da se bo čim prej znebil mavčne obloge na roki: "Sneli naj bi mi jo po vrnitvi v domovino, takrat naj bi mi odstranili tudi šive, potem pa se bomo odločili, kako naprej. Na vsak način je spodbudno, da sem se hitro vrnil na sneg, do konca sezone pa bo še veliko dela."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.