Šport
31 ogledov

Karte (še) niso razprodane

1/12
Žurnal24 main
Pred petkovim Obračunom v zmajevem gnezdu, kjer bo slovenski boksar Dejan Zavec prvič branil naslov svetovnega prvaka proti Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu, so prodali tretjino vseh kart.

V torek točno opoldne so v prostorih Petrola v Ljubljani izpeljali uradno novinarsko konferenco pred velikim boksarskim spektaklom, Obračun v zmajevem gnezdu, na katerem bo Dejan Zavec prvič branil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF proti Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu. Prireditelji pred petkovim dvobojem zagotavljajo, da je že vse nared. Zanimanje za šest preddvobojev in glavni dvoboj večera Zavec – Martinez je pri medijih izjemno veliko. Promotor Nani Matjašič je povedal, da bo dogajanje spremljalo preko 120 novinarjev iz 12 držav.

Želja organizatorjev je seveda, da bi bile v petek v Tivoliju nabito polne tudi tribune namenjene gledalcem in ne le tiste za sedmo silo. Ivan Hrženjak, predsednik organizacijskega odbora dvoboja, je povedal, da so do torka prodali približno 2 tisoč kart, kar je tretjina razpoložljivih kapacitet. "Povem lahko, da smo prodali že praktično vse karte na parterju. Seveda pričakujemo, da bomo dvorano razprodali. Tudi Eventim, ki skrbi za prodajo kart, iz izkušenj meni, da se največ kart proda na dan dogodka,“ je dejal Hrženjak in potarnal, da v recesijskih časih ni bilo najbolj enostavno privabiti sponzorjev. "Sponzorji so zelo problematični, saj se vsi izgovarjajo na krizo. Tudi standardnih ni zraven, kot so telekomunikacijska podjetja in proizvajalci pijač, ki sicer vedno pomagajo. Vsi priznavajo, da je to velik športni dogodek za Slovenijo, vendar pa kljub temu ne želijo sodelovati. Podjetja nam omogočajo le svoje storitve, tako da nismo imeli težav s pridobivanjem hotelskih storitev in podobnimi stvarmi. Precej težje pa je pridobiti denar,“ je še povedal Hrženjak in dodal: "Za organizacijo smo se odločili predvsem zaradi tega, da se vse skupaj spelje v Sloveniji. Naš motiv zagotovo ni bil zaslužek. Pokrili pa se bomo le v primeru, če bo dvorana razprodana. Največji strošek pa je seveda licenca za borbo.

Tako Zavec kot Hrženjak in ostali člani organizacijskega odbora seveda pričakujejo, da bodo do petka prodali vse vstopnice. Zavec pa je še enkrat ponovil, kako veliko mu pomeni, da bo naslov prvič branil pred domačimi gledalci: "Veseli me, da bom naslov branil na domačih tleh, podpora dvorane mi bo vsekakor v veliko pomoč.

V ring ga bo pospremil Lucasov glas
Organizatorji so poskrbeli tudi za spremljevalni program. Pesem ob Zavčevem vstopu v ring, I Gotta Feeling (Black Eyes Peas), bo tako zapel slovenski pevec Lucas. Še en slovenski pevec pa bo zapel slovensko himno. Kdo, še ni znano.

Morda nima elektrike
Na novinarski konferenci sta bila sicer v glavnih vlogah oba boksarja. Zavec je še enkrat potrdil, da so zaključne priprave v Magdeburgu potekale po programu, ter da ga sedaj čaka le še izbijanje kilogramov: "Kot vedno jih je preveč, a verjamem, da bo v četrtek na tehtanju vse, kot je treba.“ Pravila v velter kategoriji velevajo, da boksar na tehtanju ne sme imeti niti grama več od 66,678 kilogramov. Na drugi strani je Martinez še enkrat zatrdil, da bi lahko že danes stopil v ring in da Zavca še ni videl boksati: "Nisem si ogledal posnetkov, kako Zavec boksa, to bom prvič videl v ringu v petek.“ Argentinci so očitno res namazani z vsemi žavbami. Mr. Simpatikusa pa to ne čudi: "Ne zdi se mi čudno. Vedno je resnica in neresnica. Boksarji smo znani po tem, da smo dobri improvizatorji. Morda pa je treniral tam, kjer ni elektrike,“ je na pol v šali Martinezove besede pokomentiral Zavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.