Šport
20 ogledov

Karte zamenjale smuči

1/12
Žurnal24 main
Ženski smuk v Sestrieru je bil zaradi megle in posledično slabe vidljivosti prestavljen na nedeljo. Smučarke so prosti čas izkoristile za kartanje. Tino Maze muči poškodba noge.

"Trening ni merilo"
Problemi z menjavo serviserja, diskvalifikacija zaradi prehitrega starta, nenadejani odstopi ... Gre lahko sploh še slabše? Lahko! Tina Maze se mora ta konec tedna v Sestrieru mučiti še s poškodbo. "Noga jo boli že dalj časa, z vsemi napori pa se je vse skupaj samo še stopnjevalo," je pojasnil trener Andrea Massi. Tina Maze je sicer na četrtkovem preizkusu olimpijske proge Kandahar zasedla odlično drugo mesto. Massi poudarja, da ti rezultati niso pravi pokazatelj razmerja moči: "Treningi niso povsem realen pokazatelj. Raje sem previden. Tina je sicer smučala dobro, tudi serviser je delo opravil dobro. Imeli smo test, ki je povedal, da lahko poleg kombinacije nastopimo tudi na smuku." Od Črnjanke je bila v četrtek hitrejša le Švedinja Anja Pärson.

7. mesto je letošnja najboljša uvrstitev Tine Maze na smukih. Dosegla jo je v Lake Louisu.

Previdno zaradi dopinga
Vodja ekipe Team to aMaze trdi, da si bo morala Tina danes pred nastopom bržkone pomagati s protibolečinskimi sredstvi: "Tino kljuva na narastišču pri zadnjici, potem pa se bolečina pri kolku seli na sprednjo stran. Pozanimati sem se moral pri zdravniku, saj moramo biti zaradi dopinga glede sestavin zelo pazljivi." Glavna favoritinja za zmago na današnjem smuku, ki se bo začel ob 10.30 (s komentarjem ga bomo na zurnal24.si spremljali v živo), bo Lindsey Vonn. Američanka na smukih v sezoni 2010/11 še ni bila slabša kot tretja. Po Massijevih navedbah si je na zadnjem odseku treninga privoščila kar vožnjo v stoječem položaju. Jutri dekleta v Sestrieru čaka še superkombinacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.