Šport
5 ogledov

Kartoni, prečke in zmaga Srbije

Jovanović po dolgi sagi le odhaja ob reko Mersey. Na svetovnem prvenstvu je tako
1/22
Žurnal24 main
Osem rumenih kartonov, rdeči za Miroslava Kloseja, dve prečki Srbov in ena Nemcev, zapravljena 11-metrovka Lukasa Podolskega. Edini gol je dal Milan Jovanović in Srbi so favorizirane Nemce šokirali z 1:0.
Vse tekme tega SP s komentarjem v živo in podrobne statistike lahko spremljate tukaj.

Nemčija je v prvem kolu navdušila z igro in zmago nad Avstralijo 4:0, Srbija pa razočarala na tekmi  z Gano (0:1). Srbija Nemčije (če štejemo še tekme nekdanje Jugoslavije) ni premagala že vse od leta 1973. Tako so bili Nemci pred začetkom srečanja veliki favoriti.

Poglejte, kako je za zmago zadel Jovanović.

V prvem polčasu so imeli terensko premoč, a ob zelo čvrsti obrambi Srbije niso prišli do prave priložnosti. Uvodnega dela tekme tako niso zaznamovale priložnosti, temveč grobi prekrški s hrbta. Porumenela sta dva Srba in dva Nemca. Miroslav Klose je v 37. minuti dobil še drugi rumeni karton in tako moral z rdečim predčasno pod prho. In takrat se je spremenil potek igre. Z igralcem več so Srbi takoj stekli v protinapad. Krasić je prodrl po boku, podal v kazenski prostor, kjer je Milan Jovanović po odboju Nikole Žigiča žogo poslal za hrbet vratarja Manuela Neuerja. Ob koncu polčasa so Nemci resneje pritisnili in v sodnikovem podaljšku dvakrat ogrozili gol Vladimirja Stojkovića. Najprej je prečko zadel Khedira, takoj zatem je odbito žogo s škarjicami v gol skušal poslati Thomas Müller, a jo je eden od srbskih branilcev odbil z golove črte.

Nemci, Srbi in Ganci imajo vsak po 3 točke, Avstralci so že brez. Tekma Avstralije z Gano v tem drugem kolu bo v soboto popoldne.

Prekrški in rumeni kartoni so se nadaljevali tudi v drugem polčasu, ko so se Srbi povlekli na svojo polovico. Nemci so imeli tako kljub terenski premoči ogromno težav pri organizaciji napada prek petih srbskih branilcev v zadnji liniji. Še najresneje so Nemci zapretili v 57. in 59. minuti. Najprej je Mesut Özil podal v globino, Podolski se je sam znašel pred srbskim vratarjem, a streljal mimo gola. Dve minuti kasneje je sprožil nov strel, a tudi ta je bil premalo natančen. V 60. minuti so zaradi blefiranja prekrška in igranja z roko Nemanje Vidića Nemci dobili 11-metrovko, a je Stojković zlahka zaustavil slab strel Podolskega. Slednji je imel do konca tekme skupno sedem strelov, a zadetka kar ni in ni bilo. Trdna obramba Srbije ni popustila in rdeči so se veselili prve zmage nad Nemci, odkar nastopajo pod imenom Srbija.

SP v nogometu, skupina D, 2. kolo:

Nemčija : Srbija 0:1 (0:1)
Jovanović (38)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.