Šport
6 ogledov

Kata brez zmage v Dohi

1/12
Žurnal24 main
Kim Clijsters je zmagovalka zaključnega mastersa v Dohi, v finalu je z 2:1 v nizih premagala prvo igralko sveta Caroline Wozniacki. Katarina Srebotnik izgubila finale dvojic.
Kata klonila v finalu
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je izgubila finale med dvojicami. V odločilnem boju sta bili od Srebotnikove in Čehinje Kvete Peschke boljši Argentinka Gisela Dulko in Italijanka Flavia Pennetta s 7:5 in 6:4. Finalni obračun dvojic je trajal uro in pol, Dulkova in Pennetta pa sta pokazali, da sta upravičeno najboljša dvojica na svetu. Na zaključnem turnirju sezone so sodelovale le štiri najboljše dvojice na svetu, z izjemo poškodovane sestrske naveze Williams, ki je sicer na lestvici WTA med dvojicami tretja. Srebotnikova in Peschkejeva sta na tej lestvici drugi, najboljši sta Dulkova in Pennetta. Srebotnikova, na zaključnih turnirjih je med dvojicami sodelovala četrtič, je s porazom v finalu ponovila dosežek iz leta 2007, ko je bila v Madridu v paru z Japonko Ai Sugijama prav tako poražena. Z isto soigralko je leto pozneje v Dohi klonila v polfinalu. Med dvojicami sta zmagovalki prejeli 375.000 dolarjev, poraženi finalistki pa 187.500.

Belgijska teniška igralka Kim Clijsters je zmagovalka zaključnega ženskega mastersa sezone v Dohi z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. V finalu je v nedeljo Clijstersova, tretja nosilka, premagala najboljšo igralko sveta Danko Caroline Wozniacki s 6:3, 5:7 in 6:3.

Belgijska velemojstrica je spet pokazala moč mladim teniškim upom. Clijstersova se ni ozirala na to, da je Danka prva igralka sveta - čeprav brez zmage na štirih velikih turnirjih v sezoni 2010 -, ni pa je zmotilo niti dogajanje pred sobotnim polfinalom, ko je imela na poti na teniška igrišča prometno nesrečo. V finalu, ki je trajal več kot dve uri, je postavila le še piko na i.

V sobotnih polfinalih je Clijstersova premagala Avstralko Samantho Stosur s 7:6 (3), 6:1, Woznicakijeva pa je bila brez težav boljša od druge nosilke Rusinje Vere Zvonareve s 7:5, 6:0.

Tretjič po letih 2002 in 2003 je 27-letna Belgijka osvojila zaključni masters sezone, na katerem se pomerijo le najbolje igralke. Z današnjo zmago je še nadgradila poletni uspeh na odprtem prvenstvu ZDA, njena sedem let mlajša tekmica pa bo morala še počakati na kakšno prestižno zmago. V tej sezoni je Danka sicer zmagala na šestih turnirjih. Vseeno pa bo mlada igralka, po Martini Hingis leta 2000 je najmlajša finalistka zaključnega mastersa, leto 2010 končala na prvem mestu lestvice WTA.

Clijstersovi se bo uspeh v Dohi poznal tudi na bančnem računu. Dobra tretjina nagradnega sklada oziroma 1,45 milijona dolarjev namreč pripada zmagovalki med posameznicami.

"Kar pošteno sem se namučila. Mislila sem že, da se dvoboj ne bo nikoli končal, ne vem, koliko časa bi lahko še zdržala," je po finalu dejala Belgijka in dodala: "Vesela sem, da sem zmagala tukaj, ta turnir mi je zares všeč." Z letošnjim finalom se masters WTA sicer poslavlja od Dohe, saj se bodo od leta 2011 igralke za to lovoriko borile v Carigradu.

Zvečer Kata
V večernem sporedu bo na igrišče v Dohi stopila še slovenska igralka Katarina Srebotnik. S Čehinjo Kveto Peschke se bosta borili za zmago med dvojicami, njuni tekmici bosta Argentinka Gisela Dulko in Italijanka Flavia Pennetta.

Doha, WTA, finale:

Kim Clijsters (Bel/3) : Caroline Wozniacki (Dan/1) 6:3, 5:7, 6:3

Doha, WTA, finale, dvojice:

Gisela Dulko/Flavia Pennetta (Arg/Ita) : Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo) 7:5, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.