Šport
4 ogledov

Kata do novega grand slama

Katarina Srebotnik je v paru s Srbom Nenadom Zimonjićem ponovila uspeh iz leta 2 EPA
Katarina Srebotnik je v paru s Srbom Nenadom Zimonjićem osvojila nov grand slam naslov, že četrti v karieri. V finalu OP Francije sta ugnala Jaroslavo Švedovo in Juliana Knowleja.
Res sem vesela, saj sem bila že leta 2007 tu v Parizu v finalu tako mešanih kot ženskih dvojic, pa sem ostala brez naslova. Zdaj že imam enega, morda si priigram še enega.
Katarina Srebotnik

Nekdaj prva dama slovenskega tenisa Katarina Srebotnik je na odprtem prvenstvu Francije skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem osvojila naslov v mešanih dvojicah. Slovensko-srbska naveza je v finalu po podaljšani igri drugega niza s 4:6, 7:6 (5) in 11:9 premagala kazahstansko-avstrijski par Jaroslava Švedova - Julian Knowle.

"Zahvalila bi se vsem gledalcem, ki so ostali tu in nas spodbujali. Čestitke najinima tekmecema, ki sta res dobro igrala, sama sva zmago slavila tudi s pomočjo kančka športne sreče. Hvala tudi Nenadu za vso podporo, z njim mi je vedno užitek igrati," je po zmagi nasmejano dejala Srebotnikova in dodala: "Res sem vesela, saj sem bila že leta 2007 tu v Parizu v finalu tako mešanih kot ženskih dvojic, pa sem ostala brez naslova. Zdaj že imam enega, morda si priigram še enega." Srebotnikova in Zimonjić sta na pariškem pesku slavila zmago že leta 2006.

"Presrečna sem! Res čudovito je ponovno osvojiti ta turnir in držati v rokah zmagovalni pokal. S tem so poplačani vsi težki trenutki v zadnjem obdobju. Ni šlo sicer brez drame, dvoboj je bil napet vse do zadnje točke, a z Nenadom sva vseskozi verjela v zmago. Podobno se je razpletlo že v polfinalu in po takšni borbi je zmaga še slajša," je še dejala Velenjčanka.

V petek proti sestrama Williams
Srebotnikovo že v petek čaka še en finalni nastop; v paru s Čehinjo Kveto Peschke bo zaigrala proti prvima nosilkama, ameriškima sestrama Sereni in Venus Williams. "S Kveto greva na zmago, nimava kaj izgubiti, dobiva pa lahko ogromno," napoveduje Srebotnikova.

OP Francije, mešane dvojice, finale:


Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić (Slo/Srb/6) : Jaroslava Švedova/Julian Knowle (Kaz/Avt) 4:6, 7:6, 11:9

Kmalu znano, kdaj na Jackiewicza
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.