Šport
29 ogledov

Kata dobila drugi turnir letos

Kveti in Kati je spodrsnilo na zadnji stopnički ... (Foto: EPA) Žurnal24 main
Katarina Srebotnik je formo pred zadnjim grand slam v sezoni, OP ZDA, preizkusila v New Havnu, kjer je v paru s Čehinjo Kveto Peschke osvojila še drugi turnir v ženskih dvojicah letos.

V finalu teniškega turnirja WTA v New Havnu, ki velja za generalko pred grand slamom v Flushing Meadowsu, je Katarina Srebotnik gladko skupaj s Kveto Peschke premagala ameriško navezo Meghann Shaughnessy/Bethanie Mattek Sands s 7:5, 6:0. Uspešna češko-slovenska naveza je bila po Indian Wellsu najboljša tudi v New Havnu.

"Prejšnji teden sva se v Montrealu prebili do finala, ta teden pa celo na najvišjo stopničko. Boljše popotnice pred zadnjim grand slam turnirjem si ne bi mogli želeti," je bila po zmagi presrečna Srebotnikova. "Po Wimbledonu zaradi različnih načrtov nisva skupaj igrali mesec dni, a sva z dobro formo nadaljevali takoj, ko sva spet združili moči. Upava, da nama bo ta zadnji naslov zelo koristil tudi v New Yorku, kjer bova ponovno merili zelo visoko," napoveduje Velenjčanka, ki v zadnjem času blesti zlasti v dvojicah, medtem ko nekoč prvi dami slovenskega tenisa v posamični konkurenci več ne gre vse po načrtih.

Peschejeva in Srebotnikova sta se z zmago povzpeli na drugo mesto na lestvici in sta tako zelo blizu uvrstitvi na zaključni turnir najboljših štiri dvojic v Dohi. Zmagovalki New Havna si bosta razdelili 31.000 ameriških dolarjev nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.