Šport
12 ogledov

Kata in Kveta gladko v polfinale

Kveta Peschke in Katarina Srebotnik Reuters
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta se brez večjih težav prebili v polfinale turnirja v Pekingu, potem ko sta v četrtfinalu z 2:0 ugnali Anabel Medino Garrigues in Anastasijo Pavljučenkovo.

Velenjčanka Katarina Srebotnik nadaljuje uspešne predstave na močnem teniškem turnirju WTA v Pekingu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. Skupaj s češko partnerko Kveto Peschke je napredovala v polfinale, v katerem se bo zelo uspešna slovensko-češka naveza pomerila z ameriško-kazahstansko kombinacijo Vania King in Jaroslava Švedova.

V paru s Peschkejevo, s katero sta prvi nosilki turnirja, sta v četrtfinalu po uri in 39 minutah s 6:4 in 7:6 (5) premagali špansko-češki par Anabel Medina Garrigues in Anastasija Pavljučenkova.

Srebotnikova tako ostaja edina Slovenka v kitajski prestolnici. Polona Hercog in Grega Žemlja sta nastope v posamični konkurenci že končala, Andreja Klepač pa je tako kot Srebotnikova igrala samo v konkurenci dvojic.

Klepačeva se je z Avstralko slovaškega rodu Jarmilo Gajdošovo prebila do osmine finale, kjer pa je morala slovensko-avstralska naveza priznati premoč slovaško-poljskemu paru Daniela Hantuchova in Agnieszka Radwanska. Slednji sta nato klonili v četrtfinalu proti Kingovi in Švedovi, ki bosta v polfinalu prekrižali loparja s Srebotnikovo in Peschkejevo.

Peking, dvojice, četrtfinale (Ž):

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Anabel Medina Garrigues/Anastasija Pavljučenkova (Špa/Rus) 6:4, 7:6 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.