Šport
16 ogledov

Kata in Kveta poraženi v finalu

peschke srebotnik carigrad
1/5
EPA
Američanki Liezel Huber in Lisa Raymond sta bili v finalu sklepnega turnirja WTA v Carigradu premočni za slovensko-češko navezo Katarino Srebotnik in Kveto Peschke, ki pa bosta sezono kljub temu končali kot najboljši ženski par.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke v konkurenci dvojic na sklepnem turnirju WTA v Carigradu z nagradnim skladom 4,9 milijona dolarjev ostala brez zmage. V finalu dveh najboljših parov sveta sta namreč zmago nad prvima nosilkama s 6:4 in 6:4 slavili drugi nosilki – Američanki Liezel Huber in Lisa Raymond.

Drugi nosilki Američanki sta do lovorike na velikem finalu sezone prišli po uri in 24 minutah igre, ko sta gladko zmagali dvakrat s po 6:4.

Kljub finalnemu porazu pa sta Srebotnikova in Peschkejeva sezono končali kot najboljši par v konkurenci ženskih dvojic. Skupaj igrata že od začetka leta 2010 in sta to sezono osvojili šest naslovov, vključno z grand slamom v Wimbledonu.

Carigrad, WTA (4,9 mio USD), dvojice, finale:

Liezel Huber/Lisa Raymond (ZDA/2) : Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/1) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.