Šport
24 ogledov

Kata leto začela z zmago

Květa Peschke (levo) in Katarina Srebotnik (desno) znata odlično igrati v dvojic Žurnal24 main
Nekoč prva dama slovenskega tenisa Katarina Srebotnik je dokazala, da še vedno spada med najboljše igralke v konkurenci dvojic, in v paru s Kveto Peschke zanesljivo dobila turnir v Aucklandu.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je sijajno začela novo sezono. Velenjčanka, nekoč prva dama slovenskega tenisa tudi pri posameznicah, je v paru s Čehinjo Kveto Peschke prepričljivo zmagala na teniškem turnirju WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev.

Srebotnikova in Peschkejeva sta v finalu po dveh nizih zlahka premagali švedsko/novozelandsko navezo Sofia Arvidsson/Marina Eraković s 6:3, 6:0. Slovensko-češka kombinacija, tenisačici sta bili prvi nosilki pri dvojicah, je več kot upravičila vlogo favoritinje. Finalni dvoboj je trajal manj kot uro, slavili pa sta po 51 minutah in 55 sekundah obračuna. Nasprotnici sta dobro začeli in v uvodni igri Srebotnikovi vzeli servis, kar pa je bil tudi njun edini brejk v celotnem dvoboju.

Skupno že 24. zmaga med dvojicami
29-letna Srebotnikova, ki bo letos le še izjemoma nastopala med posameznicami, je tako že v prvem nastopu v novem letu izkoristila priložnost ter se veselila že 24. zmage med dvojicami na turnirjih WTA.

Auckland (220.000 USD), WTA, finale, dvojice:


Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Sofia Arvidsson/Marina Eraković (Šve/Nzl) 6:3, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.