Šport
17 ogledov

Kata v dveh finalih!

Katarina Srebotnik bo zaigrala kar v dveh finalih letošnjega Roland Garrosa. (Fo Žurnal24 main
Naša nekdaj najboljša teniška igralka, Velenjčanka Katarina Srebotnik, bo na letošnjem Roland Garrosu zaigrala kar v dveh finalih - v finalu ženskih ter mešanih dvojic.

Velenjčanka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta se uvrstili v finale ženskih dvojic odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. V polfinalu sta premagali drugi nosilki iz Španije Nurio Llagostera Vives in Mario Jose Martinez Sanchez s 3:6, 6:4 in 6:4.

Kata in Kveta bosta v finalu igrali proti ameriškima sestrama Sereni in Venus Williams, prvima nosilkama. Ti sta po hudem boju premagali tretji nosilki, Američanko Liezel Huber in Španko Anabel Medino Garrigues, z 2:6, 6:2 in 6:4.

Srebotnikova se je tudi med mešanimi pari skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem prebila v finale. Zanimivo je, da se je tudi v tem polfinalu na osrednjem igrišču Philippe Chatrier pomerila s Španko Nurio Llagostera Vives ter še z Avstrijcem Oliverjem Marachom. V finalu se bosta Kata in njen partner pomerila s Kazahstanko Jaroslavo Švedovo in Avstrijcem Julianom Knowlejem, ki sta v drugem polfinalu premagala Američanko Vanio King in Nemca Christopherja Kasa s 6:4 in 6:4.

Dvojice (Ž), polfinale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/12) : Nurio Llagostera Vives in Mario Jose Martinez Sanchez (Špa/2) 3:6, 6:4 in 6:4
Venus Williams/Serena Williams (Zda/1) : Liezel Huber/Anabel Medino Garrigues (Zda/Špa/3) 2:6, 6:2, 6:4

Mešane dvojice, polfinale:

Jaroslava Švedova/Julian Knowle (Kaz/Avt) : Vania King/Christopher Kas (ZDA/Nem) 6:4, 6:4
Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić (Slo/Srb/6) : Nuria Llagostera Vives/Oliver Marach (Špa/Avt/3) 4:6, 6:3, 11:9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.