Šport
13 ogledov

Kata v mešanih dvojicah do slama!

Katarina Srebotnik in Daniel Nestor
1/6
Žurnal24 main
Katarina Srebotnik in Daniel Nestor sta v finalu mešanih dvojic na OP Avstralije s 3:6, 6:3 in 10:7 premagala navezo Chan Yung Jan in Paul Hanley in osvojila svoj prvi skupni grand slam.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v mešanih dvojicah s Kanadčanom Danielom Nestorjem slavila na OP Avstralije. V finalu sta premagala dvojico Yung-Jan Chan iz Tajvana in Paula Hanleyja iz Avstralije (6:3, 3:6, 10:7). Z zmago sta Srebotnikova in Nestor, ki sta bila na OP Avstralije druga nosilca, v žep pospravila 99 tisoč evrov.

Za slovensko-kanadsko navezo je to prva skupna zmaga v mešanih dvojicah. Za Nestorja je to druga zmaga v Melbournu; leta 2007 je slavil v paru z Rusinjo Jeleno Lihovčevo. Slovenska tenisačica pa je osvojila že svoj peti naslov za grand slam med mešanimi dvojicami. Trikrat (1999, 2006, 2010) je slavila na Roland Garrosu, enkrat (2003) pa v New Yorku.

V Melbournu so morali organizatorji na Rod Laver Areni zapreti streho, kajti bilo je kar 40 stopinj Celzija. Tajvansko-avstralska naveza je dvoboj začela bolje, osvojila sta prve tri točke. Nato pa sta Srebotnikova in Nestor zaigrala veliko bolje in sta osvojila šest točk ter dobila prvi niz.

"Kar nekaj točk sva osvojila zelo na tesno, lahko sva srečna, da sva slavila. Rad bi čestital nasprotnikoma," je dejal Nestor po tekmi. Kanadčan se je slovenski teniški igralki zahvalil za igro in še dodal: "Za naslednji grand slam me je že zapustila. Igrala bo s svojim rednim partnerjem v dvojicah. To je bila moja možnost in vesel sem, da sem jo izkoristil."

"V Avstraliji še nisem slavila in res sem si želela zmage. Zdaj lahko rečem, da imam tri osvojene grand slame, manjka mi še Wimbledon. V drugem nizu nisem igrala dobro. Preveč sem pričakovala od sebe. Daniel je res izjemen igralec," pa je po dvoboju dejala Srebotnikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.