Šport
22 ogledov

Kata v polfinalu

Katarina Srebotnik bo igrala v dveh polfinalih na OP Francije. (Foto: Reuters) Reuters
Katarina Srebotnik se je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke prebila v polfinale OP Francije med dvojicami. Slovensko-češka naveza je bila v četrtfinalu boljša od sester Bondarenko iz Ukrajine.

Velenjčanka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta se uvrstili v polfinale odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. V četrtfinalu sta v treh nizih s 4:6, 6:2 in 6:3 premagali sestri Bondarenko iz Ukrajine s 4:6, 6:2 in 6:3.

Srebotnikova in Peschkejeva, ki po dosežkih v letošnji sezoni zasedata peto mesto na svetu, se bosta za vstop v finale srečali z drugima nosilkama iz Španije Nurio Llagostera Vives in Mario Jose Martinez Sanchez.

Srebotnikova bo tako na igriščih Roland Garros nastopila kar v dveh polfinalih, saj se je tudi med mešanimi pari skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem prebila med štiri najboljše dvojice. Zanimivo pa, da se bo tudi v tem polfinalu pomerila s Španko Nurio Llagostera Vives ter še z Avstrijcem Oliverjem Marachom.

OP Francije, dvojice, četrtfinale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/12) : Alona Bondarenko/Katarina Bondarenko (Ukr) 4:6, 6:2, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.