Šport
2 ogledov

Kata zamrznila 20. mesto

Katarina Srebotnik na najnovejši lestvici WTA med posameznicami z 2114 točkami z Žurnal24 main
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je po poškodbi leve noge v Portorožu spet začela trenirati. Vnetje tetive naj bi bilo preteklost.
 
 

Katarini se pozna daljša odsotnost s treningov, zato bo potrebovala več časa, da se vrne v formo. Je zelo marljiva, stoodstotno profesionalna, a treba bo veliko potrpljenja in dela, da bo nadoknadila tudi telesno pripravljenost in pridobila nazaj mišično maso.

Biljana Veselinović

 
Po štirih mesecih prisilnega počitka in rehabilitacije zaradi poškodbe leve noge, zaradi katere je Katarina Srebotnik prvič v karieri morala izpustiti tudi turnir za grand slam na OP Avstralije in uvodni del sezone s turnirji v ZDA, prihaja spodbudna novica. Vnetje tetive je pozdravljeno in Srebotnikova je v Portorožu opravila prve treninge.

"Za menoj je pet teniških treningov, ki jih je noga uspešno prestala. Ne čutim nobenih bolečin za razliko od treningov v Londonu decembra lani, ko me je noga že po dveh treningih bolela. To je nedvomno dober znak, čeprav je še prezgodaj za veselje. V tem trenutku nogo obremenjujem le 30-odstotno. Če bo vse teklo gladko, bom postopno iz tedna v teden stopnjevala obremenitev, tako da načrtujem, da bom za največjo obremenitev pripravljena okrog 20. aprila. Prvi del priprav bova z mojo trenerko Biljano Veselinović opravili v Portorožu, drugi del v Novem Sadu in zadnji del v Rimu med turnirjem WTA, ko bodo tam tudi vse najmočnejše igralke, kar bo zame dober trening pred povratkom," je uvodoma dejala Srebotnikova.

V paru z Japonko Ai Sugijama je Srebotnikova odigrala tudi zadnji dvoboj v dvojicah, in sicer na zaključnem turnirju v Dohi v začetku lanskega novembra. © EPA

 

"Po temeljitem razmisleku sem se odločila, da bom 'zamrznila ranking' in 20. mesto na lestvici WTA, na katerem sem bila ob koncu lanske sezone, kot to dopuščajo pravila turneje WTA. Povratek na teniške turnirje načrtujem v začetku maja na turnirju serije premier v Madridu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev, kar je natanko šest mesecev od zadnjega nastopa v Dohi. Po Madridu, kjer bom nastopila v obeh konkurencah (posamezno in v parih z Nadjo Petrovo), bom igrala v Strasbourgu (samo med posameznicami) in nato na OP Francije v Parizu. Glavni razlog za 'zamrznitev rankinga' je, da bom lahko v prvih 12 mesecih, od dneva vrnitve na največ osmih turnirjih, izkoristila položaj številke 20 za uvrstitev v glavni žreb turnirja. Ker računam, da bom v naslednjih mesecih izgubila kar nekaj dragocenih mest, mi bo prav 'zamrznjeni ranking' zagotovil neposreden nastop v glavnem delu turnirjev ameriške turneje po Wimbledonu in na turnirjih v Aziji po OP ZDA," je dejala Velenjčanka in dodala: "Danes je moj položaj bistveno drugačen od tistega ob zaključku lanske zelo uspešne sezone. Zavedam se, da bo vrnitev vse prej kot lahka, zato od sebe na začetku ne pričakujem čudežev in se z uvrstitvijo na lestvici ne obremenjujem. Najpomembneje mi je, da bom ostala zdrava, kar je predpogoj za vse nadaljnje korake. Želje, volje in borbenosti imam še ogromno in dala bom vse od sebe, da zaigram kar najbolje. Nekaj športne sreče pri žrebu pa se tudi ne bi branila."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.