Šport
19 ogledov

Katanec: "Spomini so le za medije"

Srečko Katanec ni bil navdušen nad predstavo Alžircev proti ZAE. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Srečko Katanec, prvi selektor, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo, je prepričan, da je Slovenija zmožna premagati Alžirijo. O spominih izpred osmih let pa ne želi govoriti.

Vas je Alžirija proti ZAE s čim navdušila?
Impresioniralo me ni nič, ker niso prikazali ničesar takšnega. Ne, da so igrali slabo … bila je prijateljska tekma, dobili so jo z 1:0. Bili smo enakovredni, poklonili smo jim 11-metrovko. V prvem polčasu so morda imeli eno priložnost. Sicer pa igrajo z visokimi prostimi streli, dobro skačejo, streljajo kote. To utegne biti glavna nevarnost. Ampak to je bila prijateljska tekma, več jih nisem gledal.

Impresioniralo me ni nič, ker niso prikazali ničesar takšnega. Ne, da so igrali slabo …
Srečko Katanec
Ste dobili vtis, da Alžirci niso igrali na vso moč?
Igrali so 120-odstotno! Filozofija, da nekdo reče, da ekipa ni igrala na vso moč, v nogometu ne drži.  

Kje bi lahko bile šibke točke Alžirije?
Poglejte, v današnjem nogometu odloča dnevna forma, ena situacija, daš gol s prostega strela, kota … Nehvaležno je napovedovati, kaj lahko odloča. V obrambi so nezanesljivi, počasni … Vse, kar hočeš. Ne vem pa, na kakšen način bodo igrali proti Sloveniji. Morda pa bodo igrali popolnoma drugače kot proti nam!?
 
Le še nekaj dni nas loči od svetovnega prvenstva. Se vam v glavi vrstijo slike izpred osmih let?
Nič mi ne prihaja v spomin. Živim v sedanjosti. Kaj je bilo, zanima vas, medije. Obujanje spominov je za vas, ne za nas, ki delamo.  

Kakšna je vaša rezultatska napoved glede Slovenije v JAR?
Ne bi vedel. Dejstvo je, da sta Anglija in ZDA prva favorita. Sreča je, da Slovenija ne igra prve tekme proti njima. Mislim, da Američani ne bodo nikogar podcenili. Alžirija pa je absolutno premagljiva. Veliko bo odvisno od dnevne forme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.