Šport
16 ogledov

Katarina in Kveta v finalu

Kveti in Kati je spodrsnilo na zadnji stopnički ... (Foto: EPA) Žurnal24 main
Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta se uvrstili v finale teniškega turnirja dvojic v Madridu. Srebotnikova je tako le še korak oddaljena od svojega jubilejnega 30. naslova na turnirjih WTA.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke se bosta v finalu (proti zmagovalkama iz dvoboja Azarenka/Kirilenko – King/Shvedova) potegovali za denarno nagrado v višini 196 tisoč evrov ter 1000 točk WTA, s katerima lahko utrdita vodstvo na razpredelnici za zaključni turnir sezone oziroma se pomakneta na tretje mesto na svetovni računalniški lestvici WTA.

Za 30-letno Srebotnikovo in šest let starejšo Čehinjo je to peti finale v 2011. Dvakrat sta zmagali (Auckland, Doha) in dvakrat izgubili (Sydney, Dubaj), Velenjčanka pa je letos hkrati nastopila tudi v finalu mešanih parov na odprtem prvenstvu Avstralije in z Danielom Nestorjem osvojila svoj peti grand slam naslov. Slovensko-češka naveza je v polfinalu z 10:2 v hitropoteznem tretjem nizu premagala avstralsko kombinacijo Casey Dellacqua/Rennae Stubbs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.