Šport
28 ogledov

Katarina nasprotnico spravila v jok

Srebotnikova je ekspresno preskočila prvo oviro. Žurnal24 main
Katrina Srebotnik je na OP Slovenije v tenisu v nasprotju z lanskim letom preskočila prvo oviro. Slovensko tekmico Mašo Zec Peškirič je odpihnila s 6:0 in 6:0.
 

Preberite si intervju s Katarino Srebotnik!


Razlika v kakovosti med obema Slovenkama je bila očitna. Dvoboj med tretje postavljeno Katarino Srebotnik (Ukrajinka Aljone Bondarenko je tik pred zdajci odpovedala nastop) in mlajšo rojakinjo je trajal vsega 41 minut, najboljša slovenska teniška igralka pa je v nasprotnici v celem dvoboju prepustila le 12 točk.

Maša Zec Peškirič je po tekmi, v kateri je naredila šest dvojnih napak, prvi servis pa servirala le 39-odstotno v solzah dejala: "Servis je bil katastrofalen. Zaradi poškodb nisem mogla toliko trenirati, kriva je tudi trema. Zaradi poraza sem razočarana, pričakovala sem, da bo boljše."  Po drugi strani veseli vsaj dejstvo, da je Maša Zec odigrala dvoboj – zdrava. "Poškodbo sem dala že skozi. Vesela sem, da me ni nič bolelo."

Srebotnikova je bila po dvoboju pričakovano zadovoljna: "Igrala sem dobro, skoraj brez napak, navzven se je gotovo zdelo super, a kdo ve? Sama sem šla 100-odstotno na zmago in sem to, ne glede na nasprotnico, napovedala že vnaprej. Sem profesionalka in ne gledam, kdo je na drugi strani mreže. Zelo sem vesela, da sem šla čez prvo oviro, a verjamem, da je poraz z 0:6 in 0:6 težko prenesti, sploh pred domačimi gledalci. Tudi meni se je to pripetilo pred leti, ko sem v finalu turnirja do 14 let kot dvanajstletnica izgubila že po 29 minutah igre." Katarina Srebotnik se bo v drugem krogu turnirja srečala z zmagovalko dvoboja med Američanko Megnahh Shaughnessy in Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo.

Od nadaljnjih nastopov se je danes že v prvem krogu turnirja poslovila zmagovalka iz leta 2005, Čehinja Klara Zakopalova, ki je morala v dveh nizih s 6:7 (8) in 2:6 priznati premoč 32-letni ruski veteranki Jeleni Lihovcevi. V drugi krog je napredovala tudi prva nosilka turnirja Francozinja Tatiana Golovin, ki je v treh nizih s 6:1, 1:6 in 6:1 premagala Američanko Lilio Ostreloh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.