Šport
18 ogledov

Katastrofa v Edmontonu

Ovečkin (na sliki) o Crosbyju: "Je dober igralec, ampak veliko preveč govori." Žurnal24 main
Pestro je bilo tudi v ligi NHL, kjer pa tokrat ni nastopil Anže Kopitar. Vseeno smo lahko v devetih dvobojih videli številne zadetke in izjemne poteze. Hokejisti Chicaga so povsem osmešili Oilerse.
 

Liga NHL

Carolina : Montreal 3:2
Philadelphia : Colorado 5:2
Toronto : New Jersey 3:2
New York : Washington 4:5
Ottawa : Atlanta 1:4
St. Louis : Calgary 3:6
Dallas : Phoenix 2:1
Edmonton : Chicago 2:9

Ekipa New York Rangers je ponoči po slovenskem času v ligi NHL gostovala v Anaheimu in zmagala s 3:1 ter uspešno opravila generalko pred današnjim nastopom. Rangersi odhajajo na gostovanje v Los Angeles, k edinemu slovenskemu reprezentantu v ligi Anžetu Kopitarju, ki je bil danes z ekipo prost. Skupaj je bilo ponoči odigranih kar devet tekem. New York se je v Anaheimu dolgo trudil za zmago. Odločilni gol je dosegel Nigel Dawes, ki je presekal akcijo domačega napada ter tri minute in 16 sekund pred koncem povedel goste v vodstvo z 2:1. V zadnji sekundi je končni izid postavil Nikolaj Žerdev, ki je zadel prazen gol, potem ko so gostitelji skušali izenačiti s šestim igralcem na ledu, ki je zamenjal vratarja Jonasa Hillerja. Za goste je zadel še Chris Drury, za domače pa Chris Kunitz. Z zmago so Rangersi obdržali štiri točke prednosti pred Philadelphio na vrhu atlantske skupine. Philadelphia je tokrat s 5:2 ugnala Colorado. Na tekmi sta najbolj izstopala Mike Richards in Simon Gagne, ki sta vsak dosegla po gol in dve podaji.

Drugo ekipo iz New Yorka, Islanderse, je ugnal Washington, vodilna ekipa jugovzhodne skupine. Ekipa iz prestolnice se je zmage veselila šele po podaljšku in to deset sekund pred koncem, ko je Aleksej Ovečkin dosegel še svoj drugi gol na tekmi in 19. v sezoni. Tudi v rednem delu so bili gostje iz Washingtona bližje zmagi, saj so vodili že s 4:2, nato pa sta izid za New York poravnala Andy Sutton in Jon Sim ter na veselje domačih gledalcev poskrbela za dodaten igralni čas.

Calgary pa je na vrhu severozahodne skupine ujel Vancouver. Calgary je s 6:3 zmagal v St. Louisu, junak tekme pa je bil Jarome Iginla z dvema goloma in dvema podajama. Nikakor pa ne gre prezreti katastrofe Edmontona. Ta si je pred domačim občinstvom privoščil poraz z 2:9 proti Chicagu. "Smo neverjetna ekipa. Smo mladi, imamo srce in se zavedamo, da smo dobri," je bil komentar presrečnega trenerja zmagovalne ekipe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.