Šport
14 ogledov

Katchalov do prve zapestnice

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Potem ko je pred dnevi do svoje prve zapestnice prišel Britanec Jake Cody, je sinoči ta podvig uspel še enemu predstavniku mlade garde – Eugenu Katchalovu. Uspelo mu je na turniju 1.500$ 7-Card Stud.

Vsega pet mesecev potem, ko je Eugene Katchalov ugnal vso konkurenco na Super High Roller turnirju v sklopu prvenstva PCA, se je 30-letni Američan okitil še z WSOP zapestnico, ki mu je prinesla tudi 122.909$. Prav zanimivo je, da je Katchalov osvojitvi zapestnice prišel zelo blizu že lani, ko je turnir 10.000$ H.O.R.S.E. Championship končal na 3. mestu, nato pa jo je osvojil že naslednje leto in to v igri, ki jo od petih, ki sestavljajo H.O.R.S.E. turnirje, najmanj obvlada.

Na poti do naslova je moral Američan ugnati 356 tekmecev, a prava preizkušnja ga je čakala na finalni mizi, kjer so mu družbo delali izkušeni Ali Eslami, nepredvidljivi Italijan Alessio Isaia in član lanskoletne novembrske deveterice Eric Buchman. Za najbolj trdoživega se je izkazal Italijan Isaia, ki se je tudi prebil v sklepni del turnirja in se je v več kot 2 uri trajajočem heads-up obračunu pomeril z Američanom. Skorajda je težko verjeti, da je z veliko prednostjo ta obračun pravzaprav začel Italijan, ki je imel pred začetkom dvoboja pred seboj 1,35 milijona žetonov, medtem ko jih je imel Katchalov vsega 250.000.

Ato člana PokerStarsove ekipe, ki nastopa pod ukrajinsko zastavo niti ni motilo, saj je potreboval le nekaj iger, da je potek srečanja obrnil v svojo korist in začel nizati zmage, s katerimi je v roku manj kot ene ure prišel do vodstva. Tega je nato le še stopnjeval, dokler ni skorajda štiri ure, potem ko je odpadel tretjeuvrščeni Buchman, dvoboja vendarle zaključil sebi v prid.

V zadnji igri dneva so žetoni romali v igro že po razdeljenih 3. kartah, igralca pa sta nato do konca sestavila naslednje kombinacije:

Isaia: {K-Spades}{8-Clubs} / {J-Clubs}{10-Diamonds}{K-Clubs}{9-Spades} / (x) – (1 par: kralji)
Katchalov: {A-Clubs}{3-Diamonds} / {9-Hearts}{8-Spades}{5-Spades}{9-Clubs} / {A-Hearts} – (2 para: asi in devetke)

Po razdeljeni zadnji karti je Eugene Katchalov tudi uradno postal peti prvak letošnjega prvenstva WSOP. In medtem ko je sam za zmago prejel WSOP zapestnico in 122.909$, se je moral Italijan Isaia na koncu zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in tolažilno nagrado v višini 75.911$.

Takoj po zmagi pa je Katchalov predstavnikom 7. sile zaupal: "Občutkov ob zmagi se ne da opisati. Ne morem vam povedati, kako vesel sem, da sem končno osvojil to WSOP zapestnico, ki se mi je tako dolgo izmikala. Res je, da sem v Seven-Card Stud morda še najslabši kar se tiče mešanih iger, a sem se v zadnjem času v denarnih igrah pomeril s številnimi strokovnjaki za Seven-Card Stud in mislim da mi je prav to pomagalo pri tem, da sem danes prišel do WSOP naslova."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.