Šport
7962 ogledov

Kateri športniki so zaslužili največ?

Mayweather
Raziskava ugledne revije Forbes je pokazala, da je največ denarja v zadnjem letu zaslužil ameriški boksar Floyd Mayweather, ki pa že dve leti sploh ni stopil v ring. Na seznamu 100 največjih zaslužkarjev ni niti ene ženske.

Floyd Mayweather  je v zadnjem letu zaslužil 285 milijonov dolarjev, s čimer je najbolje plačani športnik na svetu, je razkrila raziskava revije Forbes. Slavni boksar je tako še četrtič v zadnjih sedmih letih zasedel prvo mesto na Forbesovi lestvici.

Na drugem mestu mu sledi nogometaš Barcelone Lionel Messi z zaslužkom 111 milijonov dolarjev, kar je za tri milijone več od njegovega večnega rivala in lanskega zmagovalca lestvice, Cristiana Ronalda.

Na seznamu tokrat prvič ni nobene ženske. V prejšnjih letih se je nanjo redno uvrščala Serena Williamski pa je bila v zadnjem letu noseča in je kariero postavila na stranski tir.

Forbes | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

10 najbolje plačanih športnikov v zadnjem letu:
1. Floyd Mayweather (285M)
2. Lionel Messi (111M)
3. Cristiano Ronaldo (108M)
4. Conor McGregor (99M)
5. Neymar (90M)
6. LeBron James (85,5M)
7. Roger Federer (77,2M)
8. Stephen Curry (76,9M)
9. Matt Ryan (67,3M)
10. Matthew Stafford (59,5M)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.