Šport
20 ogledov

Kati 25. naslov med dvojicami

Kveti in Kati je spodrsnilo na zadnji stopnički ... (Foto: EPA) Žurnal24 main
Katarina Srebotnik je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke zmagovalka teniškega turnirja dvojic v Dohi. Srebotnikova je tako prišla do svojega 25. naslova WTA med dvojicami in tretjega letos.

Tridesetletna Katarina Srebotnik in šest let starejša Kveta Peschke sta kot prvi nosilki turnirja v Dohi v finalu premagali drugopostavljeni par: Liezel Huber iz ZDA ter Rusinjo Nadjo Petrovo s 7:5, 6:7 in 10:8. Zmagovalki sta za zmago prejeli 35.500 dolarjev ter 470 točk WTA, s katerimi se bosta utrdili na prvem mestu lestvice WTA, ki upošteva rezultate v letu 2011. Sicer sta Slovenka in Čehinja tretji igralki sveta med dvojicami.

Srebotnikova in Peschkejeva sta že drugi teden zapored nastopili v finalu. Prejšnjo nedeljo sta v Dubaju izgubili svoj 11. finale, v 12. poskusu kot par pa sta se prebili do četrte zmage. Čehinja jih zdaj med dvojicami šteje 18. "Zelo sem vesela te zmage. Začetek sezone je izjemen, dva osvojena turnirja WTA, dva finala in še polfinale na OP Avstralije. Igrava konstantno na zelo visokem nivoju brez nihanj in rezultati so tu. Presrečna sem in uživam na igrišču," je dejala Velenjčanka.

Doha, dvojice, finale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/1) : Liezel Huber/Nadja Petrova (ZDA/Rus/2) 7:5, 6:7 (2), 10:8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.