Šport
56 ogledov

Kati in Kveti ni uspelo

Srebotnikova tokrat ni imela pravih možnosti za drugi letošnji naslov v Parizu.
1/10
Žurnal24 main
Katarini Srebotnik ni uspelo osvojiti še drugega letošnjega naslova na igriščih Roland Garrosa. Skupaj s Kveto Peschke je v konkurenci ženskih dvojic izgubila proti sestrski navezi Williams.

Prvopostavljeni Američanki sta bili boljši s 6:2 in 6:3.

Drugi letošnji pariški finale se ni začel po željah slovensko-češke naveze, saj je izgubila prvi servis, Američanki pa sta povedli s 3:0 in 4:1 ter gladko dobili prvi niz. Bolj izenačen je bil drugi, ko sta imeli Srebotnikova in Peschkejeva v peti igri priložnost za odvzem servisa, vendar jima to ni uspelo. Tekmici sta povedli s 3:2, Srebotnikova pa je nato s svojim servisom izenačila (3:3). Serena Williams je nato dobila svoj servis, Peschkejeva pa ne in Američanki sta vodili s 5:3 ter po servisu Venus Williams slavili zmago, s katero sta prvič prevzeli prvo mesto med pari na lestvici WTA.

Eden od ključev ameriške zmage je bil tudi v dejstvu, da Srebotnikovi in Peschkejevi ni uspelo dobiti niti ene igre po začetnem udarcu Čehinje. "Vesela sem, da sem še drugič na letošnjem turnirju igrala v finalu. Čestitam tekmicama, ki sta zmagali, meni pa ostaja zadoščenje, da sem v dveh finalih vsaj enkrat osvojila naslov," je povedala Srebotnikova takoj po nastopu.

Kasneje je dodala naslednje: "Serena in Venus sta naju razorožili s servisom. Bili sta zelo motivirani in ves dvoboj servirali odlično, tako da je bilo težko priti do prave igre. Borili sva se, upali na kakšen padec v njuni igri, a tokrat sta bili  preprosto močnejši in sta povsem zasluženo zmagali. Kljub današnjemu porazu Pariz zapuščam zelo zadovoljna. Uspelo mi je za 50 odstotkov izboljšati izkupiček iz leta 2007 v dvojicah (zmaga v mešanih dvojicah, finale v ženskih dvojicah op. p.), kar je glede na lansko sezono resnično lep dosežek. Sedaj si bom vzela kakšen dan, dva počitka, da se telo po 20 dnevih treningov in tekem malce osveži, zatem pa me čakata nastopa na turnirju v Eastburnu (dvojice) in v Wimbledonu. Prihodnji teden bo tudi znano, ali bom dobila povabilo organizatorjev (wild card) za nastop v konkurenci posameznic."

Serena in Venus Williams sta osvojila 12. turnir za grand slam med dvojicami in drugega v francoski prestolnici po letu 1999. Sta med zgolj tremi pari na svetu, ki so zmagali na vseh štirih turnirjih za veliki slam; to je uspelo še Martini Navratilovi in Pam Shriver (1983-84) in Gigi Fernandez in Nataši Zverevi (1992−93).

OP Francije, finale dvojic (Ž):

S. Williams/V. Williams (ZDA, 1) – K. Srebotnik/K. Peschke (SLO/ČEŠ,12) 6:2, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.