Šport
6 ogledov

Katja in Petra do 5. mesta

Petra Majdic
1/4
Žurnal24 main
Petra Majdič in Katja Višnar sta na ekipnem sprintu na svetovnem prvenstvu v Oslu osvojili peto mesto, čeprav sta vzbudili skomine po kolajni z najboljšim izidom kvalifikacij. Zmagala je Švedska.

Potem ko sta Slovence Katja Višnar in Petra Majdič, ki ju je vodstvo reprezentance izbralo za ekipni sprint, razveselili z najboljšim izidom kvalifikacij, so se prebudili upi za drugo slovensko kolajno na SP v Oslu. Kmalu so se razblinili, čeprav je sprva kazalo dobro. Vsaka tekmovalka je morala opraviti s tremi krogi, začela pa je Višnarjeva, ki ji je šlo kanček slabše kot Majdičevi. Ta je iz nastopa v nastop zmanjševala zaostanek za tekmicami, vendar je bila skandinavska zasedba pač premočna. Zmagala je Švedska (19:25) pred Finsko (+3,3) in Norveško (+4,1). Slovenki sta za zmagovalkama zaostali 18,5 sekunde. To je najboljša slovenska uvrstitev vseh časov v tej disciplini, Majdičeva pa si je uvrstitev med peterico tudi zastavila kot cilj pred tekmo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Želela sem si priti med prvih pet. Vsi so govorili o kolajni, ampak to ni tako preprosto, sploh pa ne v štafetah, kjer je res pomembno, da sta tekmovalki enakovredni. Današnja tekma je bila težka, serviserji so imeli veliko dela. Dobro nam je uspelo, potrudila sem se na vso moč, v drugem krogu nisem vrgla puške v koruzo. Do konca sem upala na četrto mesto, ki sem se mu približala, a je bilo premalo časa," je po tekmi za nacionalno televizijo povedala Petra Majdič: "Štafete so štafete. Lahko bi kaka od tekmovalk padla in bi se odprla nova mesta. Vztrajala sem do zadnjega metra in atoma moči. Z uvrstitvijo sem zelo zadovoljna, nobenega 'kaj bi, če bi' ni. Tega ni niti v sprintu niti v vrhunskem športu."


"Vedela sem, da bo težka tekma. Šlo je 'na polno' že od prvega kroga v finalu. Že v drugem krogu sem malo 'začutila' roke in noge. Osredotočila sem se na to, da bo zaostanek čim manjši. To ni slaba uvrstitev in s tem sem zadovoljna," pa so bile misli Višnarjeve.

Naši sta prvič stik z najboljšimi izgubili ob drugem nastopu Katje, a pet sekund zaostanka ob predaji je Petra še uspela nadoknaditi. Žal je v zadnjem krogu Katja izgubila preveč, več kot 15 sekund, in to je bil prevelik zaostanek tudi za medaljo. Petra je v zadnjem krogu tako pritekla do odličnega 5. mesta, z več kot dvajsetimi sekundami naskoka pred naslednjo reprezentanco. Četrto mesto sta osvojili Italijanki Arianna Follis in Mariana Luonga.

Svoje predstavnike smo imeli tudi pri fantih, kjer pa sta Boštjan Klavžar in Rok Tršan izpadla v polfinalu. Začela sta sicer izjemno, nekaj časa celo vodila, na koncu pa so jima pričakovano pošle moči in sta osvojila deveto mesto.

SP v nordijskih disciplinah, ekipni sprint, ženske:

1. Ida Ingemarsdotter/Charlotte Kalla (Švedska) 19:25,0
2. Aino-Kaisa Saarinen/Krista Lahteenmaki (Finska) +3,3
3. Maiken Caspersen Falla/Astrid Jacobsen (Norveška) 4,1
4. Arianna Follis/Marianna Longa (Italija) 15,1
5. Katja Višnar/Petra Majdič (Slovenija) 18,5
6. Perianne Jones/Daria Gaiazova (Kanada) 46,9
7. Stefanie Böhler/Nicole Fessel (Nemčija) 47,8
8. Masako Išida/Madoka Nacumi (Japonska) 54,1
9. Sadie Bjornsen/Kikkan Randall (ZDA) 56,5
10. Anastazija Docenko/Julija Ivanowa (Rusija) 58,3

Moški:

1. Devon Kershaw/Alex Harvey (Kanada) 19:10,0
2. Petter Northug/Ola Vigen Hattestad (Norveška) +0,2
3. Aleksander Panžinski/Nikita Krijukov (Rusija) 0,4
4. Jens Filbrich/Tim Tscharnke (Nemčija) 0,8
5. Sami Jauhojärvi/Ville Nousiainen (Finska) 1,0
6. Denis Volotka/Aleksej Poltoranin (Kazahstan) 11,5
7. Jesper Modin/Emil Jönsson (Švedska) 12,0
8. Jean Marc Gaillard/Cyril Miranda (Francija) 22,4
9. Renato Pasini/Loris Frasnelli (Italija) 29,1
10. Torin Koos/Andrew Newell (ZDA) 51,6
...
17. Rok Tršan/Boštjan Klavžar (Slovenija) izpadla v polfinalu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.