Šport
14 ogledov

Kauzer bo branil naslov svetovnega prvaka

peter kauzer olimpijske igre finale Stanko Gruden/STA
Danes se v Pragi s kvalifikacijskimi vožnjami začenja letošnje svetovno prvenstvo kajakašev in kanuistov na divjih vodah.

Čeprav jim te dni nagaja dež, vreme pa bo nestanovitno še naslednjih nekaj dni, razlogov za slabo voljo ni. Na startu bo tudi deset slovenskih čolnov.

Češka tokrat tretjič gosti svetovno prvenstvo, drugič v Pragi. Prvič je bilo prvenstvo na progi Troja na sporedu leta 2006, letos pa je bilo prvenstvo dolgo v nevarnosti, saj so junijske poplave poškodovale objekte ob progi, nekaj škode pa je doletelo tudi prenovljeno progo.

Kauzer bo branil naslov svetovnega prvaka

Prvi je pred tednom na prizorišče prišel Peter Kauzer. Ta bo v Pragi branil naslov svetovnega prvaka, ki si ga je priveslal predlani v Bratislavi. V ekipi mu družbo delata Martin Albreht, za katerega bo to prvi nastop na članskih svetovnih prvenstvih, in Simon Brus. Na finale meri tudi Eva Terčelj, najboljša slovenska kajakašica v letošnji sezoni, ki je zmagala na tekmi svetovnega pokala v Španiji in bila tretja v Tacnu. V ženski ekipi bosta še Urša Kragelj, ki se je večji del sezone ubadala s poškodbo, in debitantka Ajda Novak.

V Troji je bogata tudi slovenska kanuistična zasedba. Nastopili bodo Anže Berčič, Benjamin Savšek, ki je na progi v Troji dosegel zmago v svetovnem pokalu, in Luka Božič. Ta bo imel znova pester program, saj bo nastopil tako v kanuju eno- kot dvosedu, kjer bo veslal s Sašem Taljatom.

V soboto prva podelitev

Prvenstvo se je z odprtjem začelo v sredo, danes prvi kvalifikacijski nastopi čakajo kajakaše, kanuiste in kanuistke, v petek se bodo v kvalifikacijah pomerile še kajakašice in dvojci, sledil pa bo še polfinale za kanuiste in kajakaše. V soboto bodo v Pragi podelili prve kolajne, saj bodo na sporedu finalni obračuni kajakašev, kanuistov in kanuistk, popoldne pa bodo sledile ekipne tekme v omenjenih kategorijah. V nedeljo bodo na vrsti polfinale, finale in ekipne preizkušnje kajakašic in kanuističnih dvojcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.