Šport
13 ogledov

Kauzer po dotiku šesti

Peter Kauzer Reuters
Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Cardiffu zasedel šesto mesto. Zmage se je veselil Sebastian Schubert.

Potem ko bi slalomisti na divjih vodah že v petek morali začeti tekmo svetovnega pokala v Cardiffu, a jim je to preprečil premočan veter, so danes prireditelji le izpeljali prve končne odločitve. Najboljši slovenski rezultat je dosegel kajakaš Peter Kauzer, ki je bil šesti.

Kauzer je v finale prišel z drugim časom polfinala. V obračunu najboljše deseterice je Hrastničan, ki sezono podreja osvojitvi olimpijskega naslova v Londonu, že v tretjih vratcih napravil dotik, tudi v nadaljevanju pa mu čoln ni "stekel", tako da se je moral zadovoljiti s šestim mestom. Zmagal je Nemec Sebastian Schubert pred Francozom Etiennom Daillejem in rojakom Paulom Bockelmannom.

"Bila je kar težka tekma, predvsem zaradi vetra, vsi smo imeli težave. Nekateri pa so imeli več sreče z vetrom, saj jim je ta vratca tako 'odpihnil', da so lahko skrajšali smer vožnje. Nekateri pa smo imeli pač to smolo, da smo se zaradi vetra morali vratcem umikati. Posledično sem tudi sam naredil dotik in izgubil čas. Na taki progi in v takih razmerah, ko si moral proti cilju malce bolj pognati čoln, pa je težko vse skupaj nadoknaditi," je po nastopu povedal Kauzer.

V finalu kajakašev je nastopil tudi Janoš Peterlin, ki je v polfinalu z desetim mestom za rep ujel finalni nastop. V njem pa se mu vožnja ni posrečila, dvakrat je izpustil vratca in ob tem imel še tri dotike, tako da je končal na desetem mestu. Jure Meglič je tekmovanje končal na 25. mestu, Martin Albreht pa je bil 31. Tako Meglič kot Albreht sta na progi napravila po en dotik. Velja omeniti, da se je nastop povsem ponesrečil enemu glavnih favoritov za olimpijsko odličje, Italijanu Danieleju Molmentiju, ki je bil šele 32.

Med kanuisti je zmagal Britanec David Florence pred Rusom Aleksandrom Lipatovom in Slovakom Alexandrom Slafkovskyjem. Anže Berčič je bil 14., za finalom je zaostal slabo sekundo, olimpijec Benjamin Savšek je napravil kar tri dotike (resda je nekatere tekmovalce tudi danes malce motil veter) in bil 19., Jure Lenarčič je pristal na 21., Blaž Cof pa na 22. mestu.

Popoldne bodo v Cardiffu izpeljali še kvalifikacije kanujev dvosedov in kajakašic. V C-2 bodo slovenske barve zastopali Luka Slapšak in Urban Jarc, Simon Hočevar in Dejan Kralj ter olimpijca Luka Božič in Sašo Taljat, pri kajakašicah pa se bodo v nedeljski polfinale skušale prebiti Nina Mozetič, Eva Terčelj in Urša Kragelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.