Šport
20 ogledov

Kauzer prvak: "Zadovoljstva ne morem ubesediti!"

Peter Kauzer
1/8
Reuters
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Bratislavi osvojil zlato kolajno in si s tem zagotovil tudi že mesto na olimpijskih igrah v Londonu prihodnje leto. V finalu je nastopil tudi mladi Simon Brus, ki je bil sedmi.

"Pred finalom sploh nisem bil živčen. Malce sem spremljal čase, da sem videl, kaj delajo drugi. Videl sem, da se časi ne izboljšujejo, saj so vsi šli slabše kot v polfinalu. Malo me je to presenetilo, ker sem mislil, da bodo časi boljši. Tudi sam sem poslabšal čas iz polfinala, ampak, dobro, to je bilo dovolj za zmago, zato sem zelo vesel. Imel sem še nekaj rezerve, ampak glede na čase sem se odločil, da grem malce bolj 'kontrolirano' na progo, saj ni važno, ali zmagaš za pet sekund ali za stotinko. S tem sem si zagotovil tudi mesto v olimpijski ekipi, tako da sem tako zadovoljen, da tega ne morem ubesediti," je po slavju in drugem naslovu svetovnega prvaka po letu 2009 vrelo iz Petra Kauzerja.


Hrastničanu sta se v finalni vožnji najbolj približala Poljak Mateusz Polaczyk, ki je zaostal za 1,21 sekunde, in Francoz Fabien Lefevre, ki je imel 2,88 sekunde "zamude". Dobrih devet sekund za zmagovalcem pa je zaostal drugi slovenski finalist Brus, ki pa je kljub temu s sedmim mestom povsem upravičil mesto v ekipi.

"Zadovoljen sem, polfinale mi je res uspel, v finalu pa se ni izteklo vse po načrtu, saj je bilo nekaj napak v vožnji. Šlo mi je sicer kar dobro, nekaj dotikov sem napravil, tako da gotovo to ni bila najboljša vožnja. Sem pa kljub temu, da sem vedel za nekaj dotikov vztrajal do konca," je po tekmi povedal Brus, debitant na članskih svetovnih prvenstvih, ki je za razliko od polfinala pred finalom malce podlegel pritisku. Najmanj uspeha med slovenskimi kajakaši je imel tokrat Jure Meglič, ki je pristal na končnem 31. mestu.


Po finalu kajakašev je bil na sporedu še finale kanuistov, kjer pa ni bilo slovenskih tekmovalcev. V polfinalu sta izpadla Benjamin Savšek in Anže Berčič s 16. oziroma 27. časom. Zlato je osvojil Francoz Denis Gargaut Chanut, ki je za 2,69 sekunde prehitel Nemca Nica Bettgeja, tretji pa je bil Slovak Matej Benuš z zaostankom 2,77 sekunde.

Slovenski tabor je tako še pred ekipnimi tekmami dosegel svoj cilj, saj je ob dobrih uvrstitvah osvojil tudi vse možne olimpijske kvote. To pomeni, da bo Slovenija na prihodnjih olimpijskih igrah v Londonu imela čoln v vsaki izmed štirih slalomskih disciplin: moškem in ženskem kajaku, moškem kanuju in kanuističnem dvojcu.

Komentarjev 2