Šport
178 ogledov

Kauzer rešil slovensko čast

peter kauzer Epa
Peter Kauzer bo v finalu napadel svojo četrto posamično odličje na svetovnih prvenstvih.

Peter Kauzer se je edini od šestih kajakašev v polfinalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Bratislavi uvrstil v finale. Hrastničan je kljub dvema dotikoma in štirim kazenskim točkam v polfinalu zasedel sedmo mesto in bo lahko napadel svojo četrto posamično kolajno na SP.

Njegova reprezentančna kolega Niko Testen in Martin Srabotnik sta bila neuspešna, zasedla sta 16. oziroma 39. mesto. Testen je progo prevozil brez dotika, Srabotnik pa je zbral 52 kazenskih sekund.

Kvalifikacije je dobil domačin Jakub Grigar, Kauzer je za njim zaostal dve sekundi in 31 stotink.

eva terčelj SP Šport Slovenke pogorele na celi črti

Brez finala so ostale slovenske kajakašice. Branilka naslova Eva Terčelj je bila na progi hitra, a ene od vratc ni prevozila pravilno in si tako prislužila 50 kazenskih sekund ter zasedla le 26. mesto.

Težave je imela tudi Urška Kragelj, vožnja se ji je povsem ponesrečila, z dvema kazenskima sekundama se je uvrstila na 21. mesto. Najbližja finalu je bila Ajda Novak, kljub dvema dotikoma je zasedla 14. mesto, brez napak bi zanesljivo bila med najboljšimi desetimi.

V kvalifikacijah je bila najboljša olimpijska prvakinja Nemka Ricarda Funk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.