Šport
19 ogledov

Kauzer tik pod vrhom

Peter Kauzer je la za las ostal brez stopničk. (Foto: Nina Jelenc) Žurnal24 main
Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v nemškem Augsburgu le za las ostal brez novih stopničk. Najboljši slovenski slalomist na divjih vodah je za tremi domačini zasedel četrto mesto.
Cof peti
Slovenski kanuist Blaž Cof je na peti tekmi svetovnega pokala v spustu v avstrijskem Lofru osvojil peto mesto v sprinterski preizkušnji. Drugih slovenskih predstavnikov na tej tekmi ni bilo med najboljšo deseterico.

Najboljši slovenski slalomist na divjih vodah Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v Augsburgu osvojil četrto mesto. Domačini Nemci so se v kajaku veselili kar trojne zmage. Kauzer, ki je lani na tej progi zmagal, je v finalu pokazal zelo hitro vožnjo, a v desetih vratcih je dobil pribitek dveh sekund, ki ga je za 12 stotink sekunde oddaljil od stopničk. Te so zasedli Nemci Hannes Aigner, ki je zmagal, Alexander Grimm, ki je bil drugi, in Paul Böckelmann, ki je bil tretji.

V polfinalu K-1 sta sicer ob Kauzerju - ta je imel drugi čas polfinala - nastopila tudi Dejan Kralj in Jure Meglič, a s 25. oziroma 26. dosežkom nista bila blizu najboljše deseterice.

Brez finalista je slovenska delegacija ostala med kanuističnimi dvojci. Najboljša slovenska posadka Sašo Taljat/Luka Božič je v polfinalu osvojila 15. mesto, za finalno deseterico pa je zaostala dobri dve sekundi in pol. Primorca sta si sicer nabrala štiri kazenske sekunde.

Zmagala sta Nemca David Schröder in Frank Henze pred Francozoma Fabienom Lefevrom in Denisom Gargaudom Chanutom ter Britancema Timothyjem Bailliejem in Etiennom Stottom. Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Luka Slapšak in Urban Jarc so z 21. oziroma 26. časom izpadli že v kvalifikacijah.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinalne in finalne odločitve kanuistov in kajakašic. V C-1 bodo Slovenijo zastopali Benjamin Savšek (tretji čas kvalifikacij), Anže Berčič in Dejan Stevanovič (spodletelo je Simonu Hočevarju in Juretu Lenarčiču), v ženskem K-1 pa le Nina Mozetič, ki je kvalifikacije končala na 29. mestu. Zaradi šolskih obveznosti je tekmo v Nemčiji izpustila Eva Terčelj, Urša Kragelj pa se je nastopu odpovedala zaradi bolezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.