Šport
11 ogledov

Kauzer v finale EP s 4. časom

Svetovni prvak Peter Kauzer še nima zlate kolajne na EP. (Foto: Nina Jelenc) Žurnal24 main
S kvalifikacijami kajakašev in kanuistov se je v Bratislavi začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Od Slovencev se je najbolje odrezal kajakaš Peter Kauzer, ki je bil četrti.

Kajakaš Peter Kauzer je bil v petkovih kvalifikacijah evropskega prvenstva v Bratislavi četrti in se tako zanesljivo uvrstil v nedeljski polfinale. Med kajakaši, kjer je bil sicer najhitrejši Čeh Vavrinec Hradilek, je bil Jure Meglič 16., v polfinale pa se ni uspelo prebiti Dejanu Kralju, ki je končal na 25. mestu. V konkurenci kanuistov se je v slovenski vrsti pričakovano najbolje odrezal Benjamin Savšek, ki je kvalifikacije končal na desetem mestu, z dvema dotikoma je za najhitrejšim, legendarnim Slovakom Michalom Martikanom, zaostal dobrih osem sekund. Veteran Simon Hočevar je bil 20., mlademu Anžetu Berčiču se je polfinale z 22. mestom izmuznil za šest desetink.

Popoldne so kvalifikacije opravile tudi kajakašice in kanuistični dvojci. V ženskem K-1 so se v polfinale uvrstile vse tri Slovenke. Nina Mozetič je bila 14., Urša Kragelj 15., Eva Terčelj (pred enim tednom bronasta na mladinskem EP) pa 18. Progo je najbolje med vsemi kajakašicami preveslala domačinka Jana Dukatova. Med dvojci se je od slovenskih čolnov v nadaljevanje prebil le eden. Sašo Taljat in Luka Božič in sta se z desetim mestom zanesljivo uvrstila med polfinaliste, medtem ko to ni uspelo Luki Slapšaku in Urbanu Jarcu, ki sta na 21. mestu za polfinalom zaostala slabo sekundo, ter Anžetu in Juretu Janežiču, ki sta bila 26.

V soboto so na sporedu ekipne tekme, v slovenskem taboru pa največ pričakujejo do kajakaške trojke Kauzer, Meglič, Kralj, ki je pred leti že zasedala sam evropski vrh. Gre za prvenstvo, ki bi moralo biti na sporedu že dva meseca nazaj, a je odpadlo zaradi visoke vode reke Donave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.