Šport
15 ogledov

Kauzer zanesljivo, Hočevar malce presenetljivo

Simon Hočevar je postal državni prvak v kanuju. Žurnal24 main
Državno prvenstvo članov v slalomu na divjih vodah v Solkanu se je razpletlo bolj ali manj po pričakovanjih.

Za manjše presenečenje je poskrbel veteran Simon Hočevar, ki je slavil v kanuju, na domači progi pa sta se izkazala tudi Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta pobrala najžlahtnejšo kovino med dvojci. V kajaku je Peter Kauzer dokazal, da je še vedno najboljši slovenski predstavnik v K-1, pri kajakašicah pa je pričakovano slavila Nina Mozetič.

Hočevarju je očitno tudi tekmovanje v dvojcu pomagalo k dobri pripravljenosti v C-1. Na Soči je dosegel tudi najboljši čas v tej disciplini in tako zasluženo slavil pred   Dejanom Stevanovičem in Joštom Zakrajškom, s katerima bo v ekipni tekmi veslal tudi na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Foz do Iguassuju.

Bolj pričakovano se je med kajakaši na vrhu znašel Peter Kauzer, ki je dobro izkoristil postavitev proge svojega očeta Petra Kauzerja starejšega in Mihe Brezigarja, saj je kljub dotiku slavil z več kot tremi sekundami naskoka pred Dejanom Kraljem. Pri dvojcih sta Božič in Taljat izkoristila prednost domačega terena in zanesljivo ugnala najbližja tekmeca ter po razpadu posadke Hočevar/Aljaž Kulovec glavna favorita Nejca Višnarja in Urbana Jarca. Tretje mesto sta si priveslala Blaž Oven in Luka Slapšak.

Pri dekletih je na zahtevni progi Nina Mozetič zanesljivo opravila s tekmicami, še najbližje sta ji bili Urša Kragelj na drugem in Eva Terčelj na tretjem mestu.

Med ekipami je bila pri dvojcih najuspešnejša Ljubljana (Višnar/Jarc, Slapšak/Oven, Babnik/Lesjak) pred Tacnom (Janežič/Janežič, Berčič/Lenarčič, Poljanec/Štrukelj) in Soškimi elektrarnami (Božič/Taljat, Čuvčija/Berlot, Kovačič/Hvala), pri kanuistih pa Tacen (Zakrajšek, Savšek, Zupan) pred Simonom (Kulovec, Mihelič, Hočevar) in Soškimi elektrarnami (Gabrijeličič, Božič, Taljat). Tacen, v postavi Meglič, Artelj in Albreht, je bil najboljši tudi pri kajakaših.

V nedeljo bo v Solkanu na sporedu še zadnje dejanje divjevodaškega državnega prvenstva, tekmovalci se bodo namreč pomerili v klasičnem spustu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.