Šport
24 ogledov

Kauzerja ni ustavila niti bolezen

Svetovni prvak Peter Kauzer še nima zlate kolajne na EP. (Foto: Nina Jelenc) Žurnal24 main
Slalomisti so v Tacnu opravili prvo izbirno tekmo. Pri kajakaših je kljub bolezni zmagal Peter Kauzer. Zmag so se veselili še kanuist Benjamin Savšek, kajakašica Urša Kragelj ter dvojec Božič/Taljat.

Med kajakaši je svetovni prvak Peter Kauzer (92,14; 0 kazenskih sekund), čigar nastop je bil skoraj do zadnjega trenutka pod vprašajem zaradi zdravstvenih težav, drugouvrščenega Jureta Megliča prehitel za pičle tri stotinke, tretji Dejan Kralj je zaostal 59 stotink, četrti Janoš Peterlin 1,12 sekunde, peti Simon Artelj pa 2,55 sekunde. Vsi so tekmo končali brez dotikov.

Med kanuisti je Benjamin Savšek (97,10) najbližjega zasledovalca, Jureta Lenarčiča, pustil 1,17 sekunde za seboj, Anže Berčič je na tretjem mestu zaostal 1,34 sekunde, Simon Hočevar je bil četrti (+1,72), Dejan Stevanovič pa peti (+2,45). Ta peterica je preizkušnjo končala brez kazenskih sekund.

Naslednja izbirna preizkušnja za tekme svetovnega pokala in SP bo tekma za točkovanje ICF Slovenica Cup (pričakujejo močno konkurenco več kot 250 tekmovalk in tekmovalcev), ki bo prihodnji konec tedna prav tako v Tacnu.

Med dvojci sta vlogo favoritov upravičila bronasta z lanskega svetovnega prvenstva Luka Božič in Sašo Taljat (104,45), ki sta drugouvrščena Luko Slapšaka in Urbana Jarca (2 kazenski sekundi) ugnala za 7,26 sekunde. Na tretjem mestu sta pristala veterana Dejan Kralj in Simon Hočevar (+9,63; 0).

Med kajakašicami je Urša Kragelj (102,63) Nino Mozetič (2) na drugem mestu prehitela za 5,59 sekunde, tretja Eva Terčelj (2) je zaostala 5,67 sekunde.

Na tekmi so nastopili le slovenski tekmovalci, nekaj tujcev, ki so prišli na trening v Tacen, kjer bo septembra svetovno prvenstvo, pa se je preizkusilo v vlogi predtekmovalcev. Večinoma so bili to Francozi, ki so pokazali dobro pripravljenost. Predvsem kajakaš Boris Neveu (90,64) in legendarni kanuist Tony Estanguet (96,24), saj sta postavila najboljša časa v svojih disciplinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.