Šport
23 ogledov

Kavčič čaka četrtfinale z Novakom

Kavčič v Beogradu igra najboljši tenis sezone, a zdaj ga čaka Djoković. (Foto: E EPA
Za nas najbolj zanimiva turnirja tega tedna se igrata v Beogradu in Barceloni. V Srbiji se je Blaž Kavčič prek Ricarda Mella prebil v četrtfinale, podobno je v Španiji uspelo Poloni Hercog.
Zdaj me čaka dvoboj z najboljšim igralcem na svetu. Komaj čakam, da stopim na teren, saj bo to zame velika izkušnja. Igrala bova v večernem terminu pred verjetno polnimi tribunami, zato bom skušal dati vse od sebe. Zmage pa vendarle ne morem obljubiti.
Blaž Kavčič

Brazilec Ricardo Mello je v prvem nizu pošteno mučil Blaža Kavčiča, a je najboljši slovenski igralec po 66 minutah vendarle zmagal s 7:5. V drugem nizu je bil Kavčič bolj suveren in ga je za preboj v četrtfinale dobil s 6:3. Med najboljšimi osmimi bo v petek igral z letos še neporaženim, drugim igralcem lestvice ATP Srbom Novakom Djokovićem, ki je v 2. krogu premagal Romuna Adriana Ungurja. Kavčič pa očitno ne dvomi, da se bo v petek pomeril s Srbom: "Težko je igrati v Beogradu, saj veter močno piha. Moraš biti zelo potrpežljiv, saj agresivna igra ne prinaša uspeha, še posebej, če igraš zelo na črte. Odigral sem dober prvi niz, ki je trajal več kot eno uro, nato pa pritisnil na tekmeca, za katerega sem vedel, da bo utrujen, in dvoboj dokaj suvereno pripeljal do konca. Zdaj me čaka dvoboj z najboljšim igralcem na svetu. Komaj čakam, da stopim na teren, saj bo to zame velika izkušnja. Igrala bova v večernem terminu pred verjetno polnimi tribunami, zato bom skušal dati vse od sebe. Zmage pa vendarle ne morem obljubiti."

Polona ekspres
Mnogo lažje delo je imela v drugem kolu Barcelone Polona Hercog, najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA. Hrvatico Mirjano Lučić je po 55 minutah odpravila s 6:1 in 6:2. "Zelo sem zadovoljna s prikazano igro v zadnjih dveh dneh, predvsem pa je dober znak to, da gre gleženj na bolje. Upam, da mi v naslednjih dneh ne bo povzročal težav in da bom lahko nadaljevala z dobrimi igrami. Glede na rezultat v Barceloni se bom odločila, ali bom naslednji teden igrala na turnirju v Madridu," je izjavila Hercogova.

ATP, Beograd, 2. kolo:


Blaž Kavčič (Slo)
: Ricardo Mello (Bra) 7:5, 6:3

WTA, Barcelona, 2. kolo:


Polona Hercog (Slo)
: Mirjana Lučić (Hrv) 6:1, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.