Šport
18 ogledov

Kavčič do uspeha kariere, zdaj Berdych!

Blaž Kavčič je lani v Avstraliji izpadel v prvem kolu, letos pa se bo v drugem p Žurnal24 main
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je uvrstil v četrtfinale turnirja ATP v Indiji in dosegel uspeh kariere. Toda ni še konec: zdaj ga čaka prvi nosilec turnirja Tomaš Berdych!

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec na lestvici ATP, 23-letni Ljubljančan Blaž Kavčič, je izjemno uspešno začel sezono 2011. Na turnirju ATP v Indiji z nagradnim skladom 450.000 dolarjev se je uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je premagal Američana Roberta Kendricka s 6:2 in 6:2.

Potem ko je v torek v Madrasu izločil petega nosilca Francoza Jeremyja Chardyja, ki je na lestvici ATP uvrščen več kot 60 mest pred njim, je Kavčič v sredo ugnal še 31-letnega Američana, trenutno 114. igralca na svetu.

Kendricka je nadigral v vseh elementih igre. Medtem ko Američan ni imel niti ene priložnosti za odvzem servisa, je Ljubljančan izkoristil štiri od petih žogic za odvzem začetnega udarca. Tako je dvoboj zaključil po dobri uri igre z razmerjem osvojenih točk 55-32. Kavčič se bo na naslednji stopnički uspeha kariere soočil s prvim nosilcem turnirja, Čehom Tomašem Berdychom, šestim igralcem na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.