Šport
19 ogledov

Kavčič dobil challenger v Uzbekistanu

Žurnal24 main
Ljubljanski teniški igralec Blaž Kavčič je zmagovalec turnirja challenger v Karšiju v Uzbekistanu z nagradnim skladom 35.000 dolarjev.V finalu je premagal Michaela Venusa iz Nove Zelandije z dvakrat 7:6.

To je tretji naslov Kavčiča na turnirjih challenger, za katerega je prejel nagrado 5000 dolarjev in 80 točk ATP.

Blaž Kavčič, ki je pred meseci postal prvi slovenski igralec, ki se je prebil pod magično mejo najboljših sto igralcev na svetu, od tedaj pa nazadoval na 154., je bil zelo zadovoljen z zmago, saj mu vrača samozavest in ga počasi vrača na višja mesta. 23-letni desničar je takoj po zmagi na svoji spletni strani zapisal: "Dobil sem svoj tretji challenger, Vamosssss!", v svojem blogu pa širše opisal izkušnjo igranja na dveh turnirjih v Uzbekistanu.

Povedal mi je, da je na tekmovanju za Davisov pokal odserviral 251 km/h.
Blaž Kavčič
"Na drugem turnirju v Karšiju sem v prvem krogu premagal Grotha iz Avstralije. To je igralec, s katerim si ne želi igrati nihče, saj ima najhitrejši servis na svetu! Povedal mi je, da je na tekmovanju za Davisov pokal odserviral 251 km/h, ampak ATP ima pravilo, da moraš biti uvrščen pod 50 ATP, da se rezultat uradno prizna. Zmagal sem 7:6, 6:3. Dve igri sem se samo sprehajal od enega kota do drugega, saj je odserviral po štiri zaporedne ase. Skupaj sem prejel kar 21 asov. Nadaljeval sem še s tremi zmagami, bolečine v rami sem si zdravil z naklofenom, in prišel vse do finala, kjer sem po veliki borbi slavil po dveh podaljšanih igrah," je zapisal Kavčič, ki je bil v Karšiju prvi nosilec turnirja.


Finale, challenger turnir, Karši:

Blaž Kavčič (SLO) : Michael Venus (NZL) 7:6, 7:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.