Šport
22 ogledov

Kavčič dobil ljubljanski challenger

Žurnal24 main
Blaž Kavčič je zmagovalec ljubljanskega teniškega challengerja ATP z nagradnim skladom 42.500 evrov. Kavčič je v finalu, ki ga je vmes prekinil dež, premagal Belgijca Davida Goffina s 6:2, 4:6 in 7:5.

Blaž Kavčič je na ljubljanskem teniškem challengerju ATP z nagradnim skladom 42.500 evrov na osrednjem igrišču TC Ljubljana ob 11. uri začel finale proti Belgijcu Davidu Goffinu. Prireditelji so morali dvoboj pri izidu 6:2, 4:6 in 4:1 za Kavčiča zaradi dežja prekiniti. Dvoboj se je pozno popoldne nadaljeval in slovevenski igralec je le zaključil, kar je prej začel. Kavčič je pred polnimi tribunami dobil prvi niz proti 19-letnemu Belgijcu gladko s 6:2, potem ko je nasprotniku dvakrat odvzel servis. Tudi v drugem nizu je povedel že s 4:2, imel žogo za vodstvo s 5:2, ki pa jo je Goffin rešil in znižal na svoj servis na 3:4. Kavčič je nato serviral, naredil dve dvojni napaki in Goffin je izenačil na 4:4, nato pa dobil še niz s 6:4.

Za prihodnjo sezono pa si Blaž Kavčič želi zaigrati na več turnirjih ATP kot v iztekajoči se sezoni: "Mislim, da sem tega sposoben, saj sem v igri naredil velik korak naprej. Vem, da me čaka trda zima, a če bom delal tako, kot sem doslej, se bom lahko meril tudi z najboljšimi."

Kavčič, ki že ves teden v Ljubljani igra poškodovan in s pomočjo protibolečinskih tablet, je po končanem drugem nizu zaprosil za pomoč fizioterapevta, nato pa sta igralca že ob rahlem dežju začela tudi tretji niz. Kavčič je povedel s 4:1, vendar se je že tako ulilo, da je na njegovo prošnjo glavni sodnik dvoboj prekinil. Po prekinitvi, ko so prireditelji usposobili igrišče in se je dvoboj ob 16.30 le nadaljeval, je Belgijec hitro izenačil na 4:4, nato sta igralca dobila vsak svoj servis, pri izidu 5:4 za domačega asa pa je imel Kavčič že zaključno žogo, a je ni izkoristil. Ob spodbujanju s tribun pa se je finale končal po željah slovenskih ljubiteljev tenisa, saj je Kavčič v 12. igri odvzel servis tekmecu in dvignil roke v znak zmagoslavja.

"Za mano je zelo težak dvoboj, s kupom preobratov v igri. Začel sem odlično, mislim, da tekmec v prvem nizu na moj servis ni imel nobene možnosti. Na njegov servis sem skušal ves čas vršiti pritisk, kar se mi je v uvodnem nizu obrestovalo. V drugem nizu je moja igra takoj začela nekoliko padati, vendar se sprva rezultatsko to še ni poznalo. Pri 3:2 pa sem začutil velike bolečine v nogi zaradi poškodbe živca in imel sem velike težave z gibanjem po igrišču. Belgijec je znal to dobro izkoristiti in prišel je do niza, ki si ga je tako želel, sam sem bil pa spet na začetku," je dvoboj ocenil Kavčič, ki je le s pomočjo protibolečinskih tablet zdržal do konca.

Pred začetkom odločilnega niza je vzel zdravniški premor, ki je bil nujno potreben in s katerim je skušal tudi nekoliko prekiniti ritem mladega belgijskega igralca. "Fizioterapevt je opravil odlično delo, da sem šel v uvodnih igrah tretjega niza spet lahko 'na polno'. Kaj naj rečem? Vse je šlo po načrtih, še dež je začel takrat padati, ko sem si zaželel, pa tudi nehalo je deževati ravno takrat, ko sem si zaželel," je še povedal Ljubljančan in o nadaljevanju dvoboja dodal: "Konec tekme pa je bil zelo težak, sploh po tisti žogi, ki sem jo izgubil za zmago, Goffin pa se je vrnil v igro na 5:5 in res odlično zaigral. Vedel sem, da bo zelo težko, a pri sebi sem si rekel, da bom ta turnir osvojil jaz. Zelo sem se zbral še za zadnji dve igri; najprej sem odlično odserviral za 6:5, nato pa odigral čvrsto in ga prisilil v napake."

Kavčič je tako postal prvi slovenski zmagovalec odprtega prvenstva Ljubljane. "Najlepše je zmagati doma in tudi zato je ta zmaga zame res nekaj posebnega. Ni bilo lepšega, kot se spet uleči na ta rdeč pesek in se spet umazati ter dvigniti pokal za zmago," je v smehu povedal Kavčič, ki si bo zdaj vzel nekaj počitka, saj je v zadnjih treh tednih odigral kup dvobojev; izgubil je le enega. "Počutim se res dobro, a telo potrebuje počitek. Do petka bom gotovo počival, da se poškodba povsem zaceli, nato pa grem novim zmagam naproti," je dejal slovenski as, ki bo nato takoj odpotoval preko luže v ZDA in do konca sezone odigral še tri challengerje na trdi podlagi: "Z nekimi normalnimi rezultati bi si spet zagotovil mesto med najboljšimi 100 igralci na svetu, kar bi pomenilo, da bi zaigral v glavnem turnirju odprtega prvenstva Avstralije prihodnje leto, kar sem si želel že pred dvema mesecema."

Challenger ATP, BMW Ljubljana Open, finale:

Blaž Kavčič : David Goffin 6:2, 4:6, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.