Šport
17 ogledov

Kavčič in Rola glavna slovenska aduta

blaž kavčič EPA
V Portorožu se bo začel obračun Slovenije in Izraela v drugem krogu Davisovega pokala v tenisu.

Danes sta na sporedu dve partiji posameznikov, v soboto nastopata dvojici, v nedeljo pa bosta odigrana še dva posamična dvoboja. Zmagovalec bo tista ekipa, ki bo prva dobila tri točke.

Spored uvodnega dne na igrišču številka devet ob portoroški Marini bosta ob 11. uri odprla prvopostavljeni slovenski igralec Blaž Kavčič in drugorangirani Izraelec Amir Weintraub, sledil pa bo dvoboj najboljšega gostujočega igralca Dudija Sele in drugega Slovenca Blaža Role.

Zmagovalec dvoboja drugega kroga prve evroafriške skupine bo napredoval v kvalifikacije za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala, se pravi med 16 najboljših ekip na svetu.

Poleg Kavčiča, ki po operaciji živca v stopalu še ni optimalno pripravljen, in Role, ki je v zadnjih tednih dosegel nekaj odmevnih rezultatov, sta v slovenski ekipi Janez Semrajc in Grega Žemlja. Slednji naj bi po predvidevanjih kapetana Blaža Trupeja nastopil v soboto skupaj z Rolo v igri parov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.