Šport
40 ogledov

Kavčič in Trupej končala skupno pot

op avstralije blaž kavčič EPA
Po skoraj štirih letih sodelovanja sta Blaž Kavčič in njegov trener Blaž Trupej sporazumno prekinila sodelovanje. Do nadaljnjega bo trenutno najboljši slovenski teniški igralec deloval brez stalnega trenerja. V ekipi ostaja kondicijski trener Klemen Jakše.

Po skoraj štirih letih sta Blaž Kavčič in Blaž Trupej prekinila sodelovanje. Skupno pot sta opisala kot uspešno, saj je Kavčič kljub številnim poškodbam v vseh teh letih ohranjal pozicijo med najboljšimi 100 igralci na svetu. Glavni razlog za prekinitev je bil predvsem različen pogled na nadaljnji teniški razvoj.

Blaž Kavčič je ob tem povedal: "Trupeju se iskreno zahvaljujem za vse, kar sva skupaj dosegla. Uspehov je bilo kar nekaj. Najbolj pa sem hvaležen, da mi je stal ob strani v vseh težkih trenutkih, ki jih je bilo z vsemi poškodbami v zadnjih letih kar precej. Poseben uspeh je, da se razhajava brez prepira in v dobrih odnosih, zato verjamem, da bova na tak ali drugačen način tudi v bodoče še sodelovala. Oba imava veliko izkušenj. V tem trenutku pa mislim, da je to najboljša opcija za oba. Predvsem verjamem, da je prišel čas za spremembo."

Trenutno 77. igralec sveta Kavčič je v tem času dosegel kar nekaj vrhuncev. Med drugim je dvakrat zaigral v tretjem krogu grand slam turnirja - med najboljših 32 se je uvrstil na Australian Open 2013 in US Open 2014.

Ob prekinitvi sodelovanja je Trupej dejal: "Kljub temu, da se najini poti razhajata Blažu in njegovi ekipi v nadaljevanju sezone in kariere želim vse dobro. Skoraj štiriletno sodelovanje je bilo polno izzivov, vzponov in padcev. Smeh, veselje in predanost treniranju so bili stalnica ter zaščitni znak najinega popotovanja v teniškem profesionalizmu. Privilegij, ki mi je bil dan, mi bo ostal v trajnem spominu."

Kavčič, ki se trenutno nahaja na turnirju serije ATP 250 na Nizozemskem, kjer igra na travi, je uvrščen tudi direktno v glavni žreb travnatega grand slam turnirja Wimbledon, sicer pa ga v naslednjem mesecu dni čaka težka naloga, saj brani skoraj polovico ATP točk iz preteklega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.