Šport
26 ogledov

Kavčič izločil 39. igralca sveta

blaž kavčič Reuters
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je uspešno začel nastope na teniškem turnirju v Sydneyju.

Šestindvajsetletni Ljubljančan je v prvem krogu gladko s 6:4 in 6:3 izločil 39. igralca sveta, Finca Jarkka Nieminena. Kavčič je prikazal predvsem uspešen servis. Ob tem, da je dosegel pet asov, je dobil 70 odstotkov točk na prvi servis, 32-letnemu nasprotniku pa je vzel skoraj polovico (48 odstotkov) vseh točk na njegov začetni udarec.

Slovenski in finski teniški igralec sta se na igrišču pomerila drugič. Leta 2011 sta v Ljubljani zaigrala v okviru Davisovega pokala, takrat pa se je zmage v štirih nizih veselil Nieminen.

Kavčič: Zadovoljen z igro

Na zadnjem turnirju pred prvim turnirjem za veliki slam Kavčič potrjuje dobro formo, saj je dosegel tri zmage že v kvalifikacijah za Sydney. "Predvsem sem zadovoljen z igro. Uvrstil sem se v drugi krog turnirja ATP, kar sicer ni nek velik uspeh. Sem pa zelo zadovoljen s počutjem in z igro, ki sem jo prikazal v zadnjih štirih dvobojih," je Ljubljančan sporočil iz Avstralije, kjer je že lani dosegel enega največjih uspehov v karieri, ko se je v Melbournu prebil v tretji krog.

V naslednjem krogu Kavčiča čaka ljubljenec domačega občinstva, Avstralec Bernard Tomic, ki v Sydneyu sicer brani naslov, saj je lani prav tu osvojil svoj prvi ATP turnir. Tomic je v današnjem dvoboju premagal osmega nosilca Marcela Granollersa, jutri pa ga bo na nasprotni strani mreže čakal razpoloženi slovenski igralec. "Zavedam se, da imam za sabo uspešne priprave in da sem res kvalitetno treniral. Moja igra je trenutno na višjem nivoju, kar je rezultat dela. Dosegel sem štiri zmage zapored, nad kvalitetnimi igralci, kar me navdaja z optimizmom," pred nadaljevanjem še pravi Kavčič.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.