Šport
26 ogledov

Kavčič klonil proti domačinu

bernard tomic sydney EPA
Avstralski teniški igralec Bernard Tomić je v drugem krogu turnirja ATP z nagradnim skladom 452.670 ameriških dolarjev premagal Slovenca Blaža Kavčiča s 6:3, 4:6 in 6:4. Dvoboj je trajal dve uri in dve minuti.

21-letni Tomić in pet let starejši Kavčič, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije, sta se pomerila prvič v karieri; Tomić je trenutno 52. igralec z jakostne lestvice ATP, Kavčič je na 102. mestu. Boljši je bil avstralski tenisač, ki je slavil z 2:1 v nizih. Avstralec je prvi niz dobil s 6:3, drugi je šel Kavčiču s 6:4, z enakim izidom pa je Tomić dobil odločilni tretji niz.

Tomić je tokrat serviral osem asov, Kavčič enega več, a je ob tem napravil dve dvojni napaki, Avstralec pa nobene. Tomić se bo v nadaljevanju pomeril z zmagovalcem dvoboja med Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovom in drugopostavljenim Poljakom Jerzyjem Janowiczem.

Poslovila se je tudi Kata

Katarina Srebotnik in Květa Peschke sta se na turnirju v Sydneyju v konkurenci dvojic poslovili v četrtfinalu. Od slovensko-češke naveze je bila boljša madžarsko-češka kombinacija Timea Babos/Lucie Safářová, ki se je veselila zmage s 7:5 in 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.