Šport
20 ogledov

Kavčič: "Nole me bo podcenjeval"

Blaž Kavčič bo proti Novaku Djokoviću napadal zmago. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Blaž Kavčič se bo nocoj pomeril proti Novaku Djokoviću, ki ga je 10 let nazaj že premagal na nekem mladinskem turnirju v Genovi. "Vsekakor me bo podcenjeval. Težko mu bo, ker je absolutni favorit."

Naj ima še toliko izkušenj, bo gotovo čutil vsaj majhno mero pritiska. Če bom nekaj časa uspel držati priključek, utegne tekma postati zanimiva, kar je tudi moj glavni cilj.
Blaž Kavčič
Igrati proti Novaku Djokoviću je taka zadeva, na katero ste verjetno kar nekaj časa čakali?
Vsak igralec, ki trdo trenira in gara, si želi takih tekem. V zadnjem času sem igral proti kar nekaj dobrim igralcem, ampak s takim, ki je v samem svetovnem vrhu, pa še ne. To bo zame dober test, ki bo povedal kje sem, koliko in kje mi še manjka. Torej, na katerih segmentih svoje igre moram še delati. Pred tekmo se sigurno ne mislim predati, grem na zmago.

Kako se lotiti takega nasprotnika. Imate pripravljen kakšen poseben načrt?
Proti takemu vrhunskemu igralcu je nesmiselno sestavljati taktiko, ker nima slabosti. To bi bila neumnost. Poskušal se bom skoncentrirati na svojo igro. Pristop bom prilagodil temu, kako se bo on lotil tekme.

Kako je z vetrom? Te dni vam je igralcem povzročal kar precej težav?
Se je kar umiril. Tu je "milina" proti tistemu, kar se je dogajalo prve dni turnirja, ko je bil v Beogradu pravi vihar.

Ali se vam zdi, da bi lahko z Noletovi strani prišlo do podcenjevanja?
Vsekakor me bo podcenjeval. Težko mu bo, ker je absolutni favorit, tekma bo zvečer in prišlo ga bo bodrit veliko število gledalcev. Naj ima še toliko izkušenj, bo gotovo čutil vsaj majhno mero pritiska. Če bom nekaj časa uspel držati priključek, utegne tekma postati zanimiva, kar je tudi moj glavni cilj. Da poizkušam rezultat držati aktiven in mu ne ponujati kakšnih večjih priložnosti, ker potem se bo sprostil, to pa se ne bo končalo dobro.

Ste z njim res že nekoč igrali?

Drži. Pomerila sva se v Genovi, ko nama je bilo šele 14 let. Igrala sva tri ure, v tretjem nizu sem ga premagal z rezultatom 7:5 in upam, da bom z njim ohranil pozitiven "score".

Kakšen je vaš načrt do Odprtega prvenstva Francije?
Po Beogradu bom igral še kvalifikacije za turnir serije Masters v Rimu, sledi en teden počitka in nato Roland Garros.

Za konec povejte še kaj o stanju s poškodbo?

Imam težave z gležnjema, ki nista povsem zaceljena, tako da vse tekme igram s povojem. Pred vsako tekmo gležnje zavijem in po tekmah moram vsakič na fizioterapijo, ampak zadeva gre na bolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.