Šport
35 ogledov

Kavčič prvi nosilec kvalifikacij

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja AT Nik Rovan
Blaž Kavčič, ki je z zadnjim uspehom in četrtfinalom na ATP turnirju v Indiji zavihtel na 100. mesto na lestvici ATP, bo prvi nosilec kvalifikacij na uvodnem grand slamu.

Blaž Kavčič bo v prvem krogu kvalifikacij za OP Avstralije lopar prekrižal z domačinom Benjaminom Mitchellom, ki je na lestvici ATP 510 mest za Kavčičem.

V kvalifikacijah za OP Avstralije bo nastopil tudi Grega Žemlja, ki je 21. nosilec. V prvem krogu ga čaka dvoboj s Špancem Sergiom Gutierrez-Ferrolom, 265. igralcem z lestvice ATP. Za zdaj ženski žreb kvalifikacij še ni znan, neposredno pa bo na glavni turnir uvrščena najboljša slovenska igralka Polona Hercog. Žreb za glavni del bodo prireditelji opravili v petek.

Srebotnikova uspešna v Sydneyju
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je uspešno začela nastope na turnirju WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 618 tisoč dolarjev. V konkurenci dvojic je Srebotnikova skupaj s Čehinjo Kveto Peschke v prvem krogu ugnala Švicarko Timeo Bacsinszky in Čehinjo Renato Voracovo s 6:1, 1:6 in 10:7. Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta tretji nosilki turnirja, se bosta v drugem krogu pomerili z Nemko Julijo Görges in Američanko Liso Raymond.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.