Šport
24 ogledov

Kavčič se je prebil na glavni turnir Sydneyja

Blaž Kavčič OP Francije EPA
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič bo igral na glavnem turnirju ATP v Sydneyju z nagradnim skladom 511.825 dolarjev, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal petega nosilca, Španca Alberta Ramosa, s 4:6, 6:4 in 6:2.

Dvoboj Kavčiča in Ramosa je trajal 2 uri in 15 minut. Kavčič se bo v prvem krogu pomeril s Fincem Jarkkom Nieminenom. Kavčič je pred tem v kvalifikacijah premagal še Japonca Goja Soedo in drugopostavljenega Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Ljubljančan je tako odlično začel novo sezono. V šestih nastopih je izgubil le enkrat, prejšnji teden, ko je v odločilnem tretjem krogu kvalifikacij v Dohi izgubil proti manj znanemu Nemcu Petru Gojowczyku, ki je kasneje igral v polfinalu.

Brez Slovencev med stoterico

Čeprav je zaigral v četrtfinalu turnirja v Indiji, je Aljaž Bedene izgubil deset mest na novi lestvici ATP in tako zdrsnil na 105. mesto. Tako je zdaj najvišje uvrščeni slovenski igralec Blaž Kavčič, ki je pridobil dve mesti in napredoval na 102
 
Na vrhu ostaja Rafael Nadal, ki ima manj kot 1000 točk prednosti pred Novakom Đokovićem. Med preostalimi Slovenci Grega Žemlja drži 126. mesto, Blaž Rola je 185., Janez Semrajc 303., Nik Razboršek 526. in Mike Urbanija 588.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.