Šport
21 ogledov

Kavčič se je razšel s trenerjem

Blaž Kavčič Reuters
Po skoraj natanko letu dni uspešnega sodelovanja sta se najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič in njegov trener Adrian Voinea strinjala, da prekineta skupno delo. Razlogi za to so predvsem v različnih pogledih na prihodnje sodelovanje.

"Adrian je že od vsega začetka dal vedeti, da je pripravljen le na delno sodelovanje, kar je na začetku predstavljalo deset tednov na leto. Pozneje sva se dobro ujela in iz tega razvila veliko več, saj sva skupaj delovala dobri dve tretjini mojega programa. Kljub temu je Adrian povedal, da se ne more stoodstotno posvetiti trenerski vlogi. Zaradi različnih pogledov in pričakovanj za naprej sva se zato strinjala, da prekineva najino delo," je o razlogih za prekinitev dejal Kavčič, trenutno 76. igralec sveta, ki je sicer z dosedanjim delom zelo zadovoljen: "Ob tem bi rad poudaril, da sem s sodelovanjem zelo zadovoljen, saj mi je Adrian predstavil veliko novih stvari o tenisu na najvišji ravni. Z njegovo pomočjo mi je uspelo narediti nov korak na moji poti proti vrhu."


O trenutnem položaju je najboljši slovenski teniški igralec dodal še: "V tem času smo razvili vrhunsko ekipo s kondicijskim trenerjem Klemnom Jakšetom in trenerjem za psihološko pripravo Ambrožem Cevcem, s katerima dobro sodelujemo. Imam sestavljen program in veliko željo po napredku, za kar sem pripravljen dati vse od sebe. Želim si teniškega trenerja, ki bo imel enako vizijo in se bo pripravljen stoodstotno posvetiti delu z mano. Do nadaljnjega pa bom na teniškem področju treniral z Boštjanom Ošabnikom."

Iz Kavčičevega tabora so še sporočili, da se bo konec tedna Ljubljančan odpravil na bližnji turnir Croatia Open, ki se s ponedeljkom začenja v Umagu: "Turnir ATP v Umagu je med Slovenci zelo priljubljen, zato upam na glasno navijanje s tribun, ki ti daje občutek, da igraš pred domačim občinstvom, in dodatno vzpodbudo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.