Šport
22 ogledov

Kavčič trenira z nekdanjo št. 36

Kavčič od jeseni dela z nekdanjim odličnim igralcem Voineo. (Foto: blazkavcic.co Žurnal24 main
Po več mesecih brez trenerja je Blaž Kavčič pred dogovorom, da bi ga treniral nekdanji romunski igralec Adrian Voinea. Včeraj sta opravila prvi trening. Z njim si do konca leta želi med 100 na lestvici ATP.
Adrian Voinea je dosegel najvišjo uvrstitev 36. mesto na lestvici ATP, v svoji karieri pa je premagoval tudi številke ena svetovnega tenisa, kot so Jim Courier, Thomas Muster, Mats Wilander, Marat Safin in Carlos Moya, na poti do četrtfinala Roland Garrosa pa tudi Borisa Beckerja. Romunu Slovenija ni tuja. Leta 1998 je igral na Slovenia Opnu v Domžalah, kjer je izgubil v finalu. Kariero je končal leta 2003.

Blaž Kavčič je pred meseci postal prvi slovenski igralec, ki se je prebil pod magično mejo najboljših sto igralcev na svetu, od tedaj pa nazadoval in je trenutno na 133. mestu na teniški svetovni jakostni lestvici ATP. Samozavest si je slovenski tenisač znova povrnil z zmago na turnirja challenger v Karšiju v Uzbekistanu z nagradnim skladom 35.000 dolarjev, ko je v finalu premagal Michaela Venusa iz Nove Zelandije s 7:6 in 7:6. Ob tem je Kavčič že dlje brez trenerja. "Biti brez trenerja toliko časa, kot sem bil zdaj jaz, ni dobro. To je bil tudi razlog, da v zadnjem času nisem imel tako dobrih rezultatov," je pogovor za Žurnal24 začel Kavčič. Zadnjih nekaj mesecev se je dogovarjal s številnimi trenerji, zdaj je pred dokončnim dogovorom z nekdanjim romunskim tenisačem, ki sicer živi v Italiji, Adrianom Voineo.

"Že dlje sem iskal novega trenerja in to se je razvedelo po turnirjih. Ko sem slišal zanj, se mi je takoj zdela dobra ideja, saj je bil včasih odličen igralec. Navezal sem kontakt. Ko sem se pred nekaj tedni vračal s turnirja v Italiji, sem se ustavil pri njem. Naredila sva trening. Zdelo se mi je res dobro. Odločila sva se za sodelovanje," nam je dejal Kavčič in pojasnil, da še ni stoodstotno dorečeno, če bo Adrian res njegov trener. "Trenutno le testirava, če se bova ujela. Ne veva še, kako bi to sploh lahko funkcioniralo. Težava je, da on ni pripravljen delati z mano celo leto in vse turnirje. To je lahko velik problem. Kako točno bova torej sodelovala, za zdaj še ne morem povedati. Včeraj sva naredila prvi trening in vtisi so zelo dobri. Vidim, da mi lahko zelo pomaga."

"Želja je, da bi lahko naslednje leto zaigral na OP Avstralije brez kvalifikacij. Želim si torej že do konca tega leta priti nazaj med 100 najboljših. Mislim, da je to realno dosegljivo," o ciljih za naslednjih nekaj mesecev pove Kavčič.

"Ve, kako se igralec počuti v določenih trenutkih in ti s tem lahko pomaga. Zame bo zelo koristno, če bo name prenesel svoje izkušnje iz ključnih trenutkih dvobojev. Ve, kakšna je pot do uspeha. Ve, kaj je pomembno in na čem je treba delati. Zdi se mi, da zelo dobro opazi stvari, ki niso v redu in jih je popraviti," razlaga Kavčič, ki se bo po tednu treninga z Voineo odpravil na dva challengerja (Como, Reka), na Davisov pokal in Ljubljana Open. Nato pa sledi dokončna odločitev o sodelovanju z Voineo. "Če sem pripravljen vložiti visoke zneske, želim trenerja, ki bo za mene res dober."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.