Šport
58 ogledov

Kavčič uspešen v prvem kolu Dohe

op avstralije blaž kavčič EPA
Blaž Kavčič je v prvem kolu ATP turnirja v Dohi z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev premagal Argentinca Juana Monaca s 7:6 (3) in 6:4.

V 2. kolu bo Blaž Kavčič igral z zmagovalcem dvoboja med Denisom Istominom iz Uzbekistana in tretjim nosilcem Čehom Tomašom Berdychom.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan, 99. na lestvici ATP, je imel že na uvodu niza pri drugi točki priložnost za odvzem servisa tekmecu, vendar je Juan Monaco izenačil na 1:1. V peti igri je servis izgubil Kavčič in v deseti Argentincu vrnil z isto mero za izenačenje na 5:5. Niz se je nato odločal v podaljšani igri, ponovno je s servisom začel Kavčič. Po izenačenju na 2:2 je Argentinec dobil le še eno točko in Kavčič je po uri in osmih minutah povedel z 1:0 v nizih.

Tridesetletni Argentinec, ki je 61. na svetovni lestvici, je slabo začel tudi drugi niz in slovenski igralec je povedel z 2:0 in v nadaljevanju vodil še s 4:2 in 5:3. V deseti igri je imel Kavčič na servis tekmeca tri zaključne žogice za zmago, ki so ostale neizkoriščene. Tudi v naslednji igri je povedel s 40:15, nato pa po vodstvu s 40:30 vendarle prišel do uspeha. Dvoboj je trajal uro in 54 minut, praktično v vseh statističnih elementih igre pa je bil boljši Kavčič.

Kavčič se je na glavni del turnirja uvrstil iz kvalifikacij, kjer je bil drugi nosilec. V zadnjem krogu je izločil osmopostavljenega Američana Rajeeva Rama s 6:3 in 6:4.

Uspešen tudi Bedene

Tudi Aljaž Bedene se je veselil zmage, v 1. kolu turnirja v indijskem Chennaiju je npo dobri uri in pol premagal Slovaka Lukaša Lacka v dveh nizih s 7:6 (0) in 6:3. V drugem kolu turnirja z nagradnim skladom 458.400 ameriških dolarjev bo Bedene igral z drugim nosilcem Špancem Felicianom Lopezom, ki je bil v prvem krogu prost.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.